Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Ο «Ανάποδος Γάμος» πήρε σάρκα και οστά στην Κεντρική Πλατεία των Αβδήρων

Ο «Ανάποδος Γάμος» πήρε σάρκα και οστά στην Κεντρική Πλατεία των Αβδήρων

0

Μικροί και μεγάλοι γέλασαν με την καρδιά τους ενώ απόλαυσαν το παραδοσιακό γλέντι που στήθηκε από το μουσικό σχήμα «Πλατάνου»

Ένα έθιμο όπως ο «Ανάποδος Γάμος» είναι προορισμένο να σκορπίζει χαμόγελα και χαρά. Ειδικά όταν οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν τον ρόλο τους έχουν και ταλέντο.

Μία τέτοια περίπτωση συναντήσαμε στα Άβδηρα στα οποία αναβίωσε το έθιμο του «Ανάποδου Γάμου» ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Χορευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αβδηριτών με συνδιοργανωτή τον Δήμο Αβδήρων.

Στις 11:30π.μ. παρουσίασαν το χορευτικό τους οι μικροί μαθητές του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου υπο τους ήχους του σχήματος «Πλατάνου» και εν συνεχεία απέσπασαν τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων. Αμέσως μετά αναβίωσε ο «Ανάποδος Γάμος», τον οποίοι αποθέωσαν όλοι όσοι βρίσκονταν στην πλατεία του χωριού καθώς μικροί και μεγάλοι γέλασαν με την καρδιά τους.

Στη συνέχεια την διασκέδαση όλων την ανέλαβε το μουσικό σχήμα «Πλατάνου», γνωστό από τις εμφανίσεις τους στις Γιορτές της Παλιάς Πόλης, σε ένα τρίωρο γλέντι με πολύ χορό και μουσική.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Χρύσα Ραξιώνη δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Τι να πρωτοπώ! Μεγάλη η επιτυχία των εκδηλώσεων στα Άβδηρα! Άξιζε τελικά ο κόπος όλων! Ο κόσμος που ήρθε ξεπέρασε τις προσδοκίες μας! Αυτό μας αξίζει κι αυτό θα έχουμε! Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο, φίλους, μέλη του Συλλόγου που μας στήριξαν και στην εκδήλωση! Επίσης όλους όσοι συμμετείχαν στα δρώμενα, το Σύλλογο γυναικών για τη συνδιοργάνωση και τη μεγάλη βοήθεια, χωρίς αυτή δεν θα μπορούσε να γίνει όλο αυτό! Να ευχαριστήσω πολύ το μέλος μας που δεν θέλει να αναφέρω το όνομά του για τα φουλαράκια των παιδιών και την κυρία Λίτσα Γλέα για το δωρεάν ράψιμο! Τέλος ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο για τη συνδιοργάνωση και τα δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα που προσέφερε για όλους τους καλεσμένους μας! Και του χρόνου να είμαστε γεροί! Καλή Σαρακοστή σε όλους !»

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Μωρά στη Φωτιά επιστρέφουν στις 20 Απριλίου στην Ξάνθη

Μαζί τους οι «Λάχνισμα» από την Ξάνθη Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά, επιστρέφου…