Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Νέο σερί συλλήψεων διακινητών στη Θράκη

Νέο σερί συλλήψεων διακινητών στη Θράκη

0

Συνελήφθησαν εννιά άτομα και μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν τρία ζεύγη πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας μαζί με κινητά τηλέφωνα

Συνελήφθησαν την Τετάρτη 1/3 σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, εννέα διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις παράτυπους μετανάστες.

Καταδίωξη διακινητή με κλεμμένο ΙΧ σε οικισμό της Ροδόπης

Ειδικότερα, το πρωί σε οικισμό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧ και να μεταφέρει πέντε παράτυπους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει. Επιπλέον, προέκυψε ότι για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 19-2-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, ενώ επιπλέον έφερε και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Τρεις ακόμη συλλήψεις διακινητών στην Εγνατία Οδό

Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν ακόμη διακινητή, διότι οδηγώντας βανάκι, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα έντεκα παράτυπους μετανάστες.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης δύο ακόμη άντρες οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ και όπως διαπιστώθηκε λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο όχημα μεταφοράς των παράτυπων μεταναστών.

Σημειώνεται ότι για το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών έχει δηλωθεί κλοπή την 21-11-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, ενώ επιπλέον έφερε και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Ροδόπη: Οδηγός – διακινητής «στούκαρε» πάνω σε σταθμευμένο όχημα

Στη τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι σε οικισμό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν ακόμη διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧ, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα έξι παράτυπους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ ο  διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Διακινητής με ΙΧ που είχε πλαστές πινακίδες κοντά στα σύνορα

Στη τέταρτη περίπτωση, το πρωί στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν έναν ακόμα διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧ το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρει παράνομα πέντε παράτυπους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Διακινητές μετέφερε από την Τουρκία με πλαστική βάρκα παράτυπους μετανάστες

Στη πέμπτη περίπτωση, το απόγευμα σε αγροτική περιοχή του Έβρου αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού συνέλαβαν έναν ακόμη διακινητή, διότι τον εντόπισαν να καθοδηγεί πεζή στο εσωτερικό της χώρας δύο παράτυπους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχε περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα.

Δύο συλλήψεις στην Ε.Ο. Ορμενίου – Αρδανίου

Στη έκτη περίπτωση, το βράδυ στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν δύο ακόμη διακινητές, διότι επιβαίνοντες σε ΙΧ μετέφεραν παράνομα έξι παράτυπους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τα παραπάνω οχήματα, τρία ζεύγη πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και κινητά τηλέφωνα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…