Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέα εποχή προσέγγισης του ΔΠΘ με κινέζικα πανεπιστήμια

Νέα εποχή προσέγγισης του ΔΠΘ με κινέζικα πανεπιστήμια

0

Εκπρόσωποι από την Κίνα συζήτησαν με τη νέα Διοίκηση του πανεπιστημίου για συνεργασία σε προπτυχιακά προγράμματα και διδακτορικά

 

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργού Παιδείας  Δρ. Ευριπίδη Στυλιανίδη ο νεοεκλεγείς Πρύτανης καθηγητής Φώτης Μάρης και το μέλος της διοίκησης Μαρία Μιχαλοπούλου συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους της κινεζικής πλευράς τον πρόεδρο YGL κύριο LIU JITING και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. SHEN RONG.

Η YGL δημιουργήθηκε στο Πεκίνο το 2013 από στελέχη του κινεζικού Υπουργείου Παιδείας, με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνούς συνεργασίας των κινεζικών Πανεπιστημίων στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών. Οι υψηλοί εκπρόσωποι της κινεζικής πλευράς είχαν μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με τη νέα ηγεσία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου προκειμένου να προωθήσουν διμερείς συνεργασίες , τόσο σε επίπεδο προπτυχιακών σπουδών όσο και σε επίπεδο ερευνητικών PhD προγραμμάτων. Οι συνεργασίες αυτές ενισχύονται από τα Υπουργεία Παιδείας και των δύο χωρών και αποσκοπούν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καθηγητών αλλά και στην παροχή κοινών πτυχίων από το ΔΠΘ και Κινεζικά Πανεπιστήμια σε κινέζους φοιτητές πάνω σε ειδικότητες που θα συμφωνηθούν από κοινού.

 

Για συνέργεια με προοπτική κάνει λόγο ο ροδοπίτης βουλευτής

Μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας ο Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ξεκίνημα αυτής της συνεργασίας και τόνισε ότι «Μέσα από αυτή την συνέργεια το Πανεπιστήμιο μας θα ενισχύσει περαιτέρω την εξωστρέφεια του και κυρίως θα προσελκύσει στην περιοχή μας φοιτητές και ερευνητές από την Κίνα αυξάνοντας τη φήμη του, τα έσοδα του και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της Ροδόπης και της Θράκης. Γι’ αυτή την θετική εξέλιξη ευχαριστώ τους φίλους εκπροσώπους της Κινεζικής πλευράς καθώς και τη νέα δραστήρια Πρυτανική Αρχή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου. Εύχομαι και ελπίζω αυτή και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες να καταστήσουν τη Θράκη Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηδενικές δηλώσεις για δασικά αυθαίρετα στην Ξάνθη

Έκλεισε χθες η πλατφόρμα για την δήλωσή τους προκειμένου να «σωθούν» από την κατεδάφιση   …