Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μarket pass: Η ώρα της πρώτης πληρωμής για 2,3 εκατ. νοικοκυριά

Μarket pass: Η ώρα της πρώτης πληρωμής για 2,3 εκατ. νοικοκυριά

0

Συνεχίζονται οι αιτήσεις – Οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Market Pass λήγουν αυτομάτως στις 31/8/2023

Φτάνει η ώρα της πληρωμής για 2,3 εκατομμύρια νοικοκυριά που υπέβαλλαν μέχρι και τέλος Φεβρουαρίου αίτηση για να λάβουν το market pass. Αύριο Παρασκευή όσοι ζήτησαν να πιστωθεί το ποσό που δικαιούνται σε ψηφιακή κάρτα, θα λάβουν ποσό που αντιστοιχεί σε δύο μήνες, ενώ όσοι έχουν προτιμήσει την πίστωση στον τραπεζικό τους λογαριασμό, θα λάβουν ενίσχυση που αντιστοιχεί σε τρεις μήνες.

Έτσι μπορεί τα ποσά που θα λάβουν να είναι ψαλιδισμένα κατά 20%, καθώς δικαιούνται το 80% των ποσών που θα λάβουν όσοι επιλέξουν ψηφιακή κάρτα, αλλά θα λάβουν τρία «μηνιάτικα».

Αντιθέτως, όσοι έχουν καθυστερήσει και δεν έχουν υποβάλει ακόμα αίτηση, έχουν περιθώριο έως τις 15 Μαρτίου, οπότε αναμένεται να κλείσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, αλλά θα πληρωθούν αργότερα, προς τις 20 Μαρτίου.

Από κει και πέρα, οι πληρωμές μέσω ψηφιακής κάρτας θα συνεχίσουν να γίνονται κάθε μήνα, μέχρι και τον Ιούλιο, εντός των πρώτων τριών εργάσιμων ημερών. Μέσω τραπεζικού λογαριασμού,  η επόμενη πληρωμή θα είναι και πάλι τριπλή και προκαταβολική και θα πραγματοποιηθεί έως 3 Μαΐου, ενώ θα αφορά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο 2023.

H άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (μέσω του smartphone στο οποίο θα εγκατασταθεί) σε POS που διαθέτουν Super Market, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Εάν επιλεγεί η κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί ο δικαιούχος.

Υπενθυμίζεται ότι οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Market Pass λήγουν αυτομάτως στις 31/8/2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.

Όσοι υποβάλουν αίτηση από σήμερα 1η Μαρτίου, μπορούν να ακυρώσουν την αίτησή τους και να υποβάλουν νέα μέχρι τις 15 του μηνός που λήγει η διορία. Μετά τις 15 Μαρτίου και αφού εγκριθεί η αίτηση, δεν γίνονται δεκτές ούτε νέες αιτήσεις, ούτε αλλαγή τρόπου πληρωμής, για παράδειγμα ΙΒΑΝ αντί κάρτας ή το αντίστροφο.

Αν πριν την πληρωμή βρεθεί λάθος και απορριφθεί η πληρωμή από την τράπεζα, τότε ειδοποιείται με email ο δικαιούχος για να προβεί σε διορθώσεις (πχ ΙΒΑΝ) αλλά δεν μπορεί να αλλάξει τρόπο πληρωμής.

Η ενίσχυση δίνεται σε επίπεδο νοικοκυριού. Ως μέλη του νοικοκυριού λαμβάνονται οι σύζυγοι ή μέλη με σύμφωνο συμβίωσης, τα εξαρτώμενα τέκνα αυτών, τα λοιπά εξαρτώμενα μέλη και τα φιλοξενούμενα μέλη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…