Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Λίφτινγκ» στο κτήριο της «Στήριξης»

«Λίφτινγκ» στο κτήριο της «Στήριξης»

0

Θα παραχωρηθούν γραφεία σε συλλόγους, κοινωνικές Δομές και Μονάδες Φροντίδας

 

Αναμένεται η σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

 

Εργασίες συντήρησης γίνονται στο κτήριο όπου στεγάζεται η δομή «Στήριξη» προκειμένου να αποκατασταθούν τα πρόβλημα υγρασίας ώστε να καταστεί  λειτουργικό για να στεγάσει μαζί με τα γραφεία της δομής και άλλους κοινωνικούς συλλόγους που έχουν ως σκοπό τη στήριξη ατόμων που είναι θύματα κακοποίησης, ενδοοικογενειακής βίας αλλά και στήριξης οικογενειών πολυτέκνων, τριτέκνων και μονογονεϊκών.

 Εργασίες συντήρησης στο κτήριο που στεγάζεται η «Στήριξη» – Θα στεγαστούν σύλλογοι και Κοινωνικές Μονάδες Φροντίδας

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Κουρτίδης οι εργασίες κρίθηκαν απαραίτητες και το κτήριο θα ευπρεπιστεί για να στεγάσει τους συλλόγους που λειτουργούν αυτόνομα αλλά μαζί με το γραφείο της Στήριξης που έχει συναφές αντικείμενο καθώς στηρίζει άτομα που χρήζουν στήριξης μετά από έκτακτα γεγονότα (πυρκαγιάς κλ.π.) θα καταστεί  κάτι σαν ένα κοινωνικό σπίτι: «Να διευκρινίσουμε η «Στήριξη» εκ του καταστατικού της δεν μπορεί να χορηγήσει βοηθήματα και να υποκαταστήσει το κράτος ή τις υπηρεσίες του δήμου. Μπορεί όμως να βοηθά άτομα που χρήζουν βοήθειας αλλά και να συμμετέχει σε δράσεις και να συνεργάζεται με άλλες δομές και μονάδες. Περιμένουμε δε το νέο ΕΣΠΑ που έχει προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα ώστε να μπορέσουμε να ενταχθούμε και να υλοποιήσουμε δράσεις», επεσήμανε ο κ. Κουρτίδης.

Αναμένεται η σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Να υπενθυμίσουμε ότι η Στήριξη είναι αστική εταιρεία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ιδρύθηκε επί θητείας του αείμνηστου Νομάρχη Ξάνθης Γεωργίου Παυλίδη με χρηματοδότηση από διασυνοριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα interreg. Είχε προσωπικό και είχε αφήσει θετικό κοινωνικό αποτύπωμα στην Ξάνθη με το έργο της. Στην συνέχεια ως Δομή έχει μεταφερθεί στην Περιφέρεια. Μετά όμως την ολοκλήρωση του προγράμματος παρέμεινε ανενεργή. Πρόσφατα με απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου έχει  οριστεί νέο Διοικητικό συμβούλιο καθώς έληξε η θητεία του προηγούμενου. Σ’ αυτό συμμετέχει ο περιφερειάρχης Χ. Μέτιος ως πρόεδρος ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Κουρτίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Ν. Ευφραιμίδης, και Δημήτρης Γαλανόπουλος καθώς και ο Ι. Χατζηγκενέ από την αντιπολίτευση. Το νέο διοικητικό συμβούλιο αναμένεται  να συσταθεί σε σώμα. Σύμφωνα με το καταστατικό της σκοπός της είναι να καλύψει κενά τα οποία δεν καλύπτονται από τις υπάρχουσες δομές και προγράμματα και να παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας και πρόνοιας καθώς και παροχές ειδών πρώτης ανάγκης σε μόνιμους κατοίκους του Νομού Ξάνθης συμπληρωματικά και επικουρικά των παρεχόμενων από τις Υπηρεσίες ή άλλους φορείς, ειδικότερα δε σε ιδιαίτερα ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…