Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κλίμα πένθους στη Σύνοδο των Ιατρικών Συλλόγων στη Δράμα

Κλίμα πένθους στη Σύνοδο των Ιατρικών Συλλόγων στη Δράμα

0

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά εκτός Αθηνών, με τη συμμετοχή των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας

Ζητήματα του κλάδου, αλλά και ο δύσκολος ρόλος συντονισμού που ανέλαβαν στο τραγικό δυστύχημα, οι γιατροί της Λάρισας, τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης

Σε βαρύ κλίμα πένθους πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου  η πρώτη προγραμματισμένη Σύνοδος Πρόεδρων Ιατρικών Συλλόγων στην περιοχή της ΑΜΘ και συγκεκριμένα στην μαρτυρική πόλη της Δράμας.  Φιλοξενήθηκαν Πρόεδροι από όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της Ελλάδος, για πρώτη φορά έκτος Αθηνών.

Συζητήθηκαν θέματα όπως τα  επαγγελματικά δικαιώματα των ιατρών, η αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος, η βία στον χώρο εργασίας των υγειονομικών, η ΠΦΥ, η υπάρχουσα κατάσταση  στα περιφερειακά νοσοκομεία και έκτακτη θεματολογία.

Σημαντική ήταν και η συμμετοχή των γιατρών από την γειτονική Βουλγαρία, του Προέδρου και εκπροσώπων του αντίστοιχου Παν-Βουλγαρικού Ιατρικού Συλλόγου οι οποίοι παρουσίασαν την μελέτη τους για το θέμα της βίας κατά των ιατρών και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Όπως αναφέρει ενημερωτικά η ανακοίνωση των ιατρικών Συλλόγων της ΑΜΘ: «η παρουσία των συναδέλφων ήταν μαζική, υιοθετήσαμε ψήφισμα ως ολομέλεια  στην μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και ευχαριστήσαμε  τους  Προέδρους της Λάρισας (διαδικτυακή παρουσία) και της Κατερίνης (διά ζώσης  παρουσία) για την συμμετοχή τους. Ήταν τεράστια η προσφορά τους καθώς είχαν τον δύσκολο ρόλο του συντονισμού, ενώ σήκωσαν στις πλάτες τους  και το βάρος της αντιμετώπισης  των θυμάτων,  των οικογενειών τους και των τραυματιών αυτού του τραγικού συμβάντος.

Η περιοχή μας δεν επιλέχθηκε τυχαία. Εν μέσω πανδημίας ήταν η πρώτη περιοχή που επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ ως ένδειξη συμπαράστασης σε ένα νοσοκομείο, μια ιατρική κοινότητα και μια κοινωνία  που θρήνησε εκατοντάδες θύματα ενώ είχε και τη θλιβερή πρωτιά της πρώτης αεροδιακομιδής που πραγματοποιήθηκε  σε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα. Όπως αναφέρει ο Σεφέρης:  «την μνήμη όπου και να  την αγγίξεις πονάει».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…