Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η «Συνάντηση» του Stephen Belber στο Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης

Η «Συνάντηση» του Stephen Belber στο Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης

0

Tο έργο του Αμερικάνου συγγραφέα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο Αμαλία στην Θεσσαλονίκη και περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα

Το Σάββατο 1 Απριλίου στις 9:00μ.μ. το Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης φιλοξενεί το θεατρικό έργο « Η Συνάντηση» του Stephen Belber.

Tο έργο του Αμερικάνου συγγραφέα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο Αμαλία στην Θεσσαλονίκη και περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα.

Το έργο:
Ένας ηλικιωμένος πρώην διάσημος χορογράφος, ο οποίος έχει αποσυρθεί πλέον από την ενεργό δράση και τώρα ζει εντελώς μοναχικά, δέχεται στο χώρο του, την επίσκεψη ενός ζευγαριού που του ζητά μία συνέντευξη για το πώς λειτουργούσε ο καλλιτεχνικός χώρος στη δική του εποχή. Καθώς όμως εξελίσσεται η “συνέντευξη” αυτή, ο μοναχικός χορογράφος αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος μ’ ένα μεγάλο θαμμένο μυστικό του παρελθόντος του.

Η πρεμιέρα του έργου έγινε στη Νέα Υόρκη το 2004 με τους Frank Langella, Ray Liotta και Jane Adams, ενώ το 2014 o Stephen Belber σκηνοθέτησε το έργο για τον κινηματογράφο με τους Patrick Stewart, Carka Gugino και Matthew Lillard.

H «Συνάντηση» είναι έργο που αποδεικνύει πως κανενός το παρελθόν δεν μπορεί διαγραφεί, υπενθυμίζοντας τη φράση του Σαίξπηρ στην Τρικυμία: «Το παρελθόν είναι πρόλογος».

Πληροφορίες:
Σάββατο 1 Απριλίου, ώρα 9:00μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ Γενική Είσοδος & 13 ευρώ φοιτητικό- ανέργων

Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο Πυργελή Τηλ. 2541072363 & viva.gr

https://www.viva.gr/tickets/theater/i-synantisi-me-ton-giorgo-kimouli/

Πληροφορίες – Κρατήσεις : 2310842509, 6934-053441

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…