Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η παράσταση «Μια άλλη Θήβα» του Σέρχιο Μπλάνκο στην Κομοτηνή

Η παράσταση «Μια άλλη Θήβα» του Σέρχιο Μπλάνκο στην Κομοτηνή

0

Σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου

Η ΔΚΕ ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής φιλοξενεί τo Θέατρο του Νέου Κόσμου και το έργο «Μια άλλη Θήβα» του Σέρχιο Μπλάνκο στις 17, 18 και 19 Μαρτίου 2023 στις 9:00μ.μ..

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής φιλοξενεί στην σκηνή της, την παραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου με το έργο του Σέρχιο Μπλάνκο «Μια άλλη Θήβα» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου

Λίγα λόγια για το έργο:
Ένας συγγραφέας επισκέπτεται με ειδική άδεια στη φυλακή έναν 21χρονο, τον Μαρτίν, καταδικασμένο σε ισόβια για πατροκτονία. Ο συγγραφέας έχει σκοπό, μέσα από αυτές τις συναντήσεις, να γράψει ένα έργο, που θα παρουσιαστεί στο θέατρο με ερμηνευτές τον ίδιο τον πατροκτόνο και τον συγγραφέα. Παρά την αρχική άδεια όμως, το Υπουργείο Δικαιοσύνης απαγορεύει στον Μαρτίν να παίξει στην παράσταση. Έτσι ο συγγραφέας βρίσκει έναν νέο ηθοποιό, τον Φεδερίκο, που θα ερμηνεύσει το ρόλο του πατροκτόνου στο θέατρο.

Το έργο αναπαριστά τις συναντήσεις του συγγραφέα με τον Μαρτίν αλλά και με τον Φεδερίκο (που ο Σέρχιο Μπλάνκο επιλέγει να ερμηνεύονται από τον ίδιο ηθοποιό), καθώς και τη σχέση που αναπτύσσει ο συγγραφέας με τον πατροκτόνο, σχέση που ανοίγει τους ορίζοντες και σημαδεύει τη ζωή του νέου άνδρα, αλλά και δοκιμάζει τις βεβαιότητες του μεγαλύτερου.

Ένα λεπτών αποχρώσεων έργο για την ανδρική ταυτότητα, για τη διαδικασία της συγγραφής, για τις σχέσεις πατέρα-γιου, αλλά και για την αγάπη και τον ερωτισμό και όσα μπορούν να χωρέσουν πίσω απ’ το συρματόπλεγμα που περικλείει το μικρό γήπεδο μπάσκετ στο προαύλιο της φυλακής. Με τις κάμερες ασφαλείας και το βλέμμα των φρουρών που παρακολουθούν τα πάντα.

Ένα έργο ευαίσθητο, συγκινητικό όσο και διασκεδαστικό, μια παράσταση με ξεχωριστές ερμηνείες, που αγκαλιάστηκε από το κοινό και την κριτική.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θάνος Λέκκας, Δημήτρης Καπουράνης

Πληροφορίες:
Διάρκεια παράστασης:105 λεπτά

Θα δοθούν τρεις παραστάσεις Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 στις 9:00μ.μ., στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής (Γ. Κονδύλη 30)

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ

Εισιτήρια: www.ticketservices.gr,

Πληροφορίες στο τηλ. 2531037770

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη τίμησε τα 100 χρόνια της αρμένικης κοινότητάς της

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το τριήμερο αφιέρωμα με έκθεση φωτογραφίας …