Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εντός διμήνου αναμένεται η άδεια λειτουργίας στο δημοτικό πάρκινγκ

Εντός διμήνου αναμένεται η άδεια λειτουργίας στο δημοτικό πάρκινγκ

0
central parking

Έτοιμος να αποσταλεί προς έγκριση από το υπουργείο ο φάκελος  – Ξεμπλοκάρουν έργα που ήταν στο  Ελεγκτικό συνέδριο: Το ταρτάν στο γήπεδο  της Ασπίδας και η Πεζογέφυρα των Κιμμερίων

 

Ενισχύονται για πυροπροστασία 12 σχολεία της Ξάνθης – Έλεγχος και στατικής  επάρκειας μετά το σεισμό στην Τουρκία

 

Ενισχύονται 12 σχολικές μονάδες  δήμου Ξάνθης σε θέματα ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας. Αυτό το έργο είναι το αντικείμενο μελέτης που έχει εγκριθεί σε πρώτο στάδιο από την Οικονομική επιτροπή που  συνεδρίασε χθες 1/3 στις 9.30 το πρωί. Διευκρινιστικά αναφέρουμε ότι η μελέτη αφορά για παθητική πυροπροστασία την αποτύπωση και την καταγραφή των υλικών για να μετρηθεί η ευκολία καύσης και να προταθεί η αντικατάστασή τους, ενώ η ενεργητική αφορά τον εξοπλισμό όπως πυροσβεστήρες και μια σειρά άλλων θεμάτων όπως σχέδιο εκκένωσης.

Ενισχύονται για πυροπροστασία 12 σχολεία της Ξάνθης – Έλεγχος και στατικής  επάρκειας μετά το σεισμό στην Τουρκία

Να σημειώσουμε ότι τα σχολεία αυτά κατασκευάστηκαν με μελέτες του ΟΣΚ και δεν έχουν οικοδομικές άδειες. Έτσι κρίθηκε σκόπιμο να μελετηθούν και να αποτυπωθούν οι ελλείψεις αλλά και να προταθούν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ξεκινήσει η καταγραφή και να εκδοθεί η ηλεκτρονική ταυτότητα που θα πρέπει να έχουν όλα τα κτήρια ιδιωτικά και δημόσια. Όπως ανέφερε στο «Ε» ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Γιάννης Ζερενίδης η νομιμότητα των κτηρίων διασφαλίζει και την ασφάλειά τους.  Να σημειώσουμε ότι εκτός από την πυροπροστασία στα σχολεία αλλά και σ’ όλα τα δημόσια κτήρια θα διενεργηθεί έλεγχος στατικής επάρκειας και έχει ήδη εκδοθεί σχετική οδηγία. Αυτό κρίθηκε απαραίτητο μετά τον σεισμό την Τουρκία και είναι κυβερνητική απόφαση.

Ξεμπλοκάρουν έργα που ήταν στο  Ελεγκτικό συνέδριο: Το ταρτάν στο γήπεδο  της Ασπίδας και η Πεζογέφυρα των Κιμμερίων

Θετική για  το δήμο Ξάνθης ήταν η απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου για το ταρτάν στο γήπεδο της Ασπίδας και ως εκ τούτου το έργο ξεμπλοκάρει και αναμένεται να ξεκινήσει. Το ίδιο και το έργο της Πεζογέφυρας Κιμμερίων.

Προς έγκριση η άδεια λειτουργίας του υπόγειου δημοτικού πάρκινγκ

Σ’ ένα δίμηνο υπολογίζει να έχει την άδεια λειτουργίας του υπογείου δημοτικού πάρκινγκ  από το αρμόδιο υπουργείο, η δημοτική αρχή Ξάνθης. Ο κ. Ζερενίδης είχε σύσκεψη σήμερα με τους μελετητές και όπως ανέφερε έχουν συμπληρωθεί τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ο φάκελος ολοκληρωμένος θα σταλεί προς έγκριση της άδειας λειτουργίας στο υπουργείο. Εκτίμησε δεν πως μέσα σ’ ένα δίμηνο θα εκδοθεί η άδεια: «Σκοπός μας είναι να λειτουργήσει το πάρκινγκ σε συνδυασμό με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης». Όπως διευκρίνισε ο κ. Ζερενίδης για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και είναι σε φάση προμήθειας και τοποθέτησης του εξοπλισμού.

Ταυτόχρονα με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα τεθεί σε λειτουργία και η Κανονιστική για την Παλιά Πόλη  που προβλέπει πεζοδρόμηση και μια σειρά από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τους επαγγελματίες και για τους μονίμους κατοίκους. Σε πρώτη φάση για ένα εξάμηνο θα είναι πιλοτική η εφαρμογή προκειμένου να δοθεί χρόνος να «εκπαιδευτούν» οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες αλλά και οι επισκέπτες του οικισμού.

Ξεκινούν οι ασφαλτοστρώσεις και οι διαγραμμίσεις

Τώρα που στρώνει ο καιρός ξεκινά και το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε οδούς της πόλης. Επίσης θα ξεκινήσουν και οι διαγραμμίσεις όπου διαπιστώθηκε καθυστέρηση με υπαιτιότητα του αναδόχου.

Νέος προϊστάμενος στην Πολεοδομία – Ενισχύεται με δύο ακόμη μηχανικούς

Τέλος να αναφέρουμε ότι  η Υπηρεσία Δόμησης Ξάνθης θα έχει εντός ολίγου  νέο προϊστάμενο λόγω συνταξιοδότησης. Επίσης όπως επεσήμανε ο κ. Ζερενίδης πρόκειται να ενισχυθεί με δύο ακόμη μηχανικούς. Η ενίσχυσή της κρίνεται αναγκαία δεδομένου  ότι έχουν αυξηθεί τα αιτήματα για έκδοση αδειών γεγονός που σημαίνει ότι έχει «ανοίξει» η οικοδομική δραστηριότητά στην Ξάνθη. Εκτός αυτού μεγάλες εταιρείες του νομού μας πρόκειται να κάνουν επενδύσεις για τις οποίες απαιτούνται άδειες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…