Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Δύο προσλήψεις στον δήμο Αβδήρων

Δύο προσλήψεις στον δήμο Αβδήρων

0

Με ειδικότητα Χειριστής GRADER και Ηλεκτρολόγος

 

Αναλυτικά οι θέσεις:

Υπηρεσία Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης Αριθμός ατόμων
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ (GRADER)

και ελλείψει αυτού ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ (JCB)

8 μήνες 1
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 8 μήνες 1

 

Πέντε προσλήψεις στην Αρχαιολογία Ξάνθης

 

Ημερήσιοι φύλακες και νυχτοφύλακες για το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων

Με 7μηνες συμβάσεις – Καταληκτική ημερομηνία 15/3

 

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις 1.528 θέσεις εργασίας στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την κάλυψη αναγκών στους Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Θα προσληφθούν άτομα ειδικότητας: ΤΕ Λογιστών, ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων, ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων και ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023. ώρα 08:00 π.μ.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://sox.culture.gov.gr ή μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής

Πύλης https://www.gov.gr/ και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο Εργασία και ασφάλιση -> Απασχόληση στο δημόσιο τομέα https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/ apaskholesesto-demosio-tomea/aiteseis-proslepses-prosopikou-sto-upourgeio-politismou-kai-athletismou

Πέντε προσλήψεις στην Ε.Φ.Α. Ξάνθης

Αναλυτικά:

 

Υπηρεσία Έδρα Ειδικότητα θέσεις Χρόνος Απασχόλησης
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης Μουσείο – Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων ΔΕ φύλαξης – Πληροφόρησης Ημερήσιων Φυλάκων Αρχαιοτήτων 4 7μήνες
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης Μουσείο – Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων ΔΕ φύλαξης – Πληροφόρησης Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων 1 7μήνες

 

1 Ειδικό Σύμβουλο ΑΕΙ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Υποβάλλονται αιτήσεις.

 

 

ΔΥΠΑ: Έρχονται τρία νέα προγράμματα για 38.000 ανέργους από το τέλος Μαρτίου

 

Προγράμματα για 38.000 ανέργους στο πλαίσιο των 200.000 νέων θέσεων εργασίας που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα «ανοίξουν» από τη ΔΥΠΑ το επόμενο διάστημα, στα τέλη του Α’ τριμήνου και στις αρχές του Β’ τριμήνου του 2023.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΥΠΑ περισσότερες από 6.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τον Φεβρουάριο 2023 μέσω των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης της ΔΥΠΑ, σημειώνοντας αύξηση κατά 221% σε ετήσια βάση (1.896) και κατά 150% συγκριτικά με τον Φεβρουάριο 2021 (2.434).

Ειδικά τα προγράμματα επιδότησης της εργασίας, απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και νέας επιχειρηματικότητας είχαν μεγάλη απορροφητικότητα σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη μηνιαία επίδοση ιστορικά.

 

Τα τρία νέα προγράμματα

Τα τρία επόμενα προγράμματα αφορούν και ηλικίες από 18 έως και 66 ετών.

Συγκεκριμένα το πρώτο πρόγραμμα προβλέπει την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών, με έμφαση στην απασχόληση γυναικών στην πράσινη οικονομία και συνολικό προϋπολογισμό 50 εκ. Ευρώ. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί έως και το 80% του μισθολογικού κόστους (817,60€) για μια περίοδο 15 μηνών με υποχρέωση για διατήρηση της θέσης για 5 επιπλέον μήνες μετά τη λήξη της επιχορήγησης.

Το δεύτερο πρόγραμμα στοχεύει στην  αναβάθμιση δεξιοτήτων/επανειδίκευση και βραχυπρόθεσμη απασχόληση για 15.000 ανέργους ηλικίας από 25 έως 45 ετών και συνολικό προϋπολογισμό περίπου 90 εκ. ευρώ. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτεί έως και το 100% του μισθολογικού κόστους (1.022,00€) για μια περίοδο 6 μηνών με υποχρέωση για διατήρηση της θέσης για 2 επιπλέον μήνες μετά τη λήξη της επιχορήγησης.

Το τρίτο πρόγραμμα θα είναι ανοικτού Πλαισίου (Open Framework) τοπικού χαρακτήρα και θα στοχεύει σε δράσεις συμβουλευτικής/πιστοποιημένης κατάρτισης/απασχόλησης/ επιχειρηματικότητας. Το εν λόγω πιλοτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί  σε τέσσερις πόλεις (Καστοριά, Πάτρα, Σέρρες, Χανιά) και θα καλύψει 18.000 άνεργους. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 45 εκ. ευρώ.

 

Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις ανέργων για συμμετοχή στα προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

 

Ολοκληρώνεται την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 και ώρα 23:59, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στα προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» 120.000 ανέργων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες που έχουν ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη επανένταξή τους.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης που αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) στη διεύθυνση:

 

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise-kai-ekpaideutiko-periekhomeno/eggraphe-sto-metroo-opheloumenon-katartises-meso-ton-k-e-di-bi-m-ton-e-i-kai-ton-adeiodotemenon-k-d-b-m

Όλοι όσοι υποβάλουν αίτηση εντός της προθεσμίας και πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελούμενων και στη συνέχεια θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις διευθύνσεις:

https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis

https://www.voucher.gov.gr/

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…