Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Βίδες με σάλτσα τόνου

Βίδες με σάλτσα τόνου

0

-500 γρ. ζυμαρικό βίδες ή άλλο κοντό της αρεσκείας σας
-20 ml ε.π. ελαιόλαδο
-1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-1-2 πρέζες νιφάδες μπούκοβο
-2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ
-2 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο, στραγγισμένο
-1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό (προαιρετικά)
-150 γρ. τυρί τσένταρ (κατά προτίμηση ωρίμανσης), τριμμένο

Βράζουμε το ζυμαρικό σε μπόλικο νερό μαζί με λίγο αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Το σουρώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 10΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για άλλα 3΄. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και ένα φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄. Αλατίζουμε ανάλογα το γούστο μας.
Ρίχνουμε μέσα τον τόνο, το δεντρολίβανο και τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε ελαφρά και μεταφέρουμε σε ένα πιρέξ. Πασπαλίζουμε από πάνω το τριμμένο τσένταρ και ψήνουμε για περίπου 20΄ ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα στο πλάι αν θέλουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…