Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Το τριήμερο του καρναβαλιού πλησιάζει, οι εκδηλώσεις κορυφώνονται

Το τριήμερο του καρναβαλιού πλησιάζει, οι εκδηλώσεις κορυφώνονται

0

Το πρόγραμμα σήμερα περιέχει από συναυλίες και αποκριάτικους χορούς

Προς την κορύφωσή τους φτάνουν οι εκδηλώσεις του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού. Το πρόγραμμα της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου περιλαμβάνει:

Αποκριάτικο μπαλνταφάν του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης – Αγ. Γεωργίου 1 – 5:30μ.μ.
Το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης διοργανώνει το αποκριάτικο μπαλνταφάν του σήμερα στις 5:30μ.μ. στο χώρο του Λυκείου (Αγ. Γεωργίου 1) με πολύ χορό, τραγούδι και πολλές εκπλήξεις. Είσοδος: 5 ευρώ

Πάρτι «Παίδες εν δράσει… σε αποκριάτικη χορευτική έκφραση» – Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης – 6:00μ.μ.
Τα Εργαστήρια Σύγχρονου – Μοντέρνου Χορού για παιδιά 4-9 ετών του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης απευθύνουν κάλεσμα σε όλους σε ένα αποκριάτικο πάρτι που θα πραγματοποιηθεί στο  Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Κτήριο 1, 12 Αποστόλων 45) στις 6:00μ.μ. Βάλτε τις μάσκες και τις στολές σας και ελάτε να ακούσουμε μουσική, να χορέψουμε και να γίνουμε… «Μικροί χορευτές εν δράσει…» σε ένα ταξίδι στη φαντασμαγορία του χορού με πρωταγωνιστές τα παιδιά. Τι χρειαζόμαστε; Όρεξη, κέφι και διάθεση για ξεφάντωμα! Είσοδος ελεύθερη

Συναυλία Cultera – Πλατεία Δημοκρατίας – 7:00μ.μ.
Η τετραμελής μπάντα από την Ξάνθη θα εμφανιστεί στη Πλατεία Δημοκρατίας στις 7:00μ.μ. Η μπάντα δημιουργήθηκε από το κοινό τους πάθος για τη μουσική και έφτιαξαν μια «τρελή» παρέα με σκοπό την έκφραση τους μέσω αυτής. Επηρεασμένοι μουσικά κυρίως από την ελληνική ροκ αλλά και ποπ σκηνή έχουν ως στόχο με τις εμφανίσεις τους να σας κάνουν να τραγουδήσετε και να σας παρασύρουν στους ρυθμούς τους.

Φωνητικά/κιθάρα: Φίλιππος Παϊτάρης, κιθάρα: Πάρης Μουρβάτης, μπάσο: Βασίλης Τσιακούλιας, τύμπανα: Σπύρος Κουτσομιχαλης.

Συναυλία Γιώργος Λιβάνης – Πλατεία Δημοκρατίας – 7:30μ.μ.
Έναν από τους πιο ολοκληρωμένους λαϊκούς τραγουδιστές της νέας γενιάς θα απολαύσουν οι Ξανθιώτες/ισσες στην Πλατεία Δημοκρατίας στις 7:30μ.μ.

Από μικρός ασχολήθηκε με τη μουσική (κυρίως την παραδοσιακή), καθώς ήταν σε μουσικό ωδείο από την ηλικία των 8 ετών. Σπούδασε βυζαντινή μουσική και ξεκίνησε να ασχολείται με το λαϊκό τραγούδι κάνοντας μαθήματα φωνητικής. Το 2016 έκανε το δισκογραφικό του ντεμπούτο με το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Αχ Καρδιά» και έπειτα ακολούθησε το άκρως επιτυχημένο «Βγαίνω, Πίνω, Ξενυχτάω», «Θες», «Που και Που», «Να είσαι ευτυχισμένη». «Θέλω κι άλλα», «Όσα έχω ζήσει», «Το Σεντόνι», κ.α. Η πιο πρόσφατη δημογραφική του δουλειά (2022) έχει τίτλο «Ένας Αλήτης Είμαι».

Αποκριάτικο Party Lindy Hop [Swing] – Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ – 9:00μ.μ.
Το εργαστήριο Lindy Hop της ΦΕΞ πραγματοποιεί μια αποκριάτικη βραδιά χορού στο Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ στις 9:00μ.μ.

Φορέστε τις στολές σας και ανακαλύψτε μαζί μας την κουλτούρα των ballrooms του 30΄, χορεύοντας σε ρυθμούς της swing jazz! Το Lindy Hop είναι ο πρώτος αφροαμερικάνικος χορός σε ζευγάρια και αναπτύχθηκε στην Αμερική τις δεκαετίες ’20-’40 μέσα από τη swing μουσική των Big Bands και την ανάγκη των αφροαμερικανών να ξεφύγουν από τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Είναι ένας ελεύθερος και αυτοσχεδιαστικός χορός που στηρίζεται στην επικοινωνία leader και follower καθώς και στην έκφραση των συναισθημάτων του χορευτή μέσα από τη μουσική! Υπεύθυνες Εργαστηρίου: Αλεξάνδρα Βράνου και Αναστασία Κοτσίνα.

Οργάνωση ΦΕΞ /  Εργαστήρι Lindy Hop της ΦΕΞ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…