Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Το Καρναβάλι Ξάνθης είναι εδώ! – Έτοιμοι όλοι για τo μεγάλο γλέντι της Αποκριάς

Το Καρναβάλι Ξάνθης είναι εδώ! – Έτοιμοι όλοι για τo μεγάλο γλέντι της Αποκριάς

0

Εκδηλώσεις για όλους και όλα τα γούστα

Σήμερα Παρασκευή καθώς και το Σάββατο το καρναβάλι δηλώνει παρών με εκδηλώσεις που αφορούν μικρούς και μεγάλους αλλά και μπορούν να ανταποκριθούν σε όλα τα γούστα. Το πρόγραμμα για σήμερα Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου θα διαμορφωθεί ως έξης:

Πλατεία Δημοκρατίας, ώρα 1:00μ.μ./Συναυλία Trouf και Anton F
O Trouf ξεκίνησε από τη Ξάνθη και έκανε το ντεμπούτο του στη rap σκηνή σε πολύ μικρή ηλικία, μόλις στα δεκατρία.

Πλατεία Δημοκρατίας, ώρα 2:00μ.μ./Συναυλία Τριαντάφυλλος
Ο γνωστός τραγουδιστής Τριαντάφυλλος με τις πολύ μεγάλες επιτυχίες, έρχεται στο καρναβάλι της Ξάνθης

Πλατεία Δημοκρατίας, ώρα 3:00μ.μ./Χορευτικό show
Το studio χορού «Adíthεsis», έρχεται για να μας ξεσηκώσει για άλλη μία φορά με ένα ολοκαίνουριο show. Διάφορα είδη χορού και μουσικής, πολλοί συντελεστές, κοστούμια, φώτα και πολλές εκπλήξεις επί σκηνής, σας περιμένουν για ένα θέαμα διαφορετικό από όλα τα άλλα. It’s show time!

Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο (πλατεία Δημοκρατίας), ώρα 5:00μ.μ./Παράσταση κουκλοθέατρο «Οι χρυσές σερπαντίνες»
Ένα αποκριάτικο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, με τις περιπέτειες της Νίτα Νίτα Κουνουπίτα, κατά το ταξίδι της στη χώρα του καρναβαλιού. Ένα διαδραστικό θέατρο για μικρά και μεγάλα παιδιά. Οργάνωση «Σύλλογος Γυναικών Ν. Ξάνθης». Είσοδος ελεύθερη.

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, ώρα 5:00μ.μ./Εργαστήρι ζωγραφικής και κατασκευής μάσκας ΙΙΙ
Το εργαστήριο ζωγραφικής της ΦΕΞ καλεί τους μικρούς του φίλους να κατασκευάσουν και να ζωγραφίσουν τις μάσκες που θα φορέσουν στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής. Κάθε χρόνο οργανώνει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα για μικρές ηλικίες, όπου με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή, γνωρίζουν τον χώρο των εικαστικών τεχνών, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα μέσα. Στο τμήμα οι μικροί μας θα γνωρίσουν ακόμη την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας, χαρακτικής, γλυπτικής. Υπεύθυνη: Μαρκέτα Σπανού  – πληροφορίες στο τηλ 25410 25421 Είσοδος μόνο με προσκλήσεις.

Οργάνωση ΦΕΞ / Εργαστήρι ζωγραφικής της ΦΕΞ

Δημοτικό Αμφιθεάτρο Ξάνθης (φουαγιέ), ώρα 5:00μ.μ./Σύλλογος «Στηρίζω», μπαλνταφάν
Ο Σύλλογος «Στηρίζω» σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης σας προσκαλούν σε ένα όμορφο και ξεχωριστό απόγευμα, με τραγούδι, χορό, μαγικά κόλπα και πολλή διασκέδαση.

Χοροδιδασκαλείο συλλόγου, Λευκίππου 3, ώρα 5:30μ.μ. /Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης
Παιδικό αποκριάτικο μπαλνταφάν. Είσοδος ελεύθερη πληροφορίες 2541020400

Πλατεία Δημοκρατίας, ώρα 7:00μ.μ./Κλήρωση της σειράς των πληρωμάτων της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης Παρουσιάζει ο Χρήστος Νέζος.

Πλατεία Δημοκρατίας, ώρα 8:00μ.μ./Συναυλία Δημήτρης Τικτόπουλος – Γιώργος Φωκάς και οι One Take
Παρουσιάζουν το πιο δυνατό πρόγραμμα, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Pop-Rock, Dance, Funk και Disco μουσικής και απογειώνουν το πάρτι

Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ, ώρα 9:00μ.μ./Αποκριάτικο Latin Party
Το εργαστήριο Latin της ΦΕΞ σας προσκαλεί σε ένα αποκριάτικο πάρτι. Στο εργαστήριο γίνονται μαθήματα εκμάθησης Λατινοαμερικάνικων χορών για αρχάριους και προχωρημένους. Διδάσκονται οι χοροί Salsa Cubana, Rueda de Casino, Bachata, Merengue, Rumba Cubana (Yambu Guaguango, Columbia), Afro de los Orishas… Salsa ladies – men style. Πληροφορίες κρατήσεις στο τηλέφωνο 2541025421

Οργάνωση ΦΕΞ /  Εργαστήρι Latin της ΦΕΞ

Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, Αγ. Γεωργίου 1, ώρα 9:00μ.μ./Αποκριάτικο bal masqué «Το πάρτι της Φωτιάς».
Ελάτε να διασκεδάσουμε και να ξεφαντώσουμε με την μουσική του dj Andreas Pap.

Είσοδος 8 ευρώ με ποτό.

Χοροδιδασκαλείο συλλόγου, Λευκίππου 3, ώρα 9:30μ.μ./Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης
Αποκριάτικο πάρτι. Είσοδος ελεύθερη πληροφορίες 2541020400

Π.Α.Σ. Αντίκας, αρχοντικό οδού Ευριπίδη Χασιρτζόγλου 8, ώρα 10:00μ.μ./Αποκριάτικο πάρτι συλλόγου.
Ο πολιτιστικός σύλλογος «Αντίκας» ανοίγει την αυλαία των εκδηλώσεων του με το καθιερωμένο πάρτι του και καλεσμένους από την Θεσσαλονίκη τους Symmetric Vajohn , μέλη της non aesthetics και ιδρυτές του project Momentum. Την βραδιά θα ανοίξει ο Dortek με το απαράμιλλο μουσικό στυλ και θα την κλείσει ο ανερχόμενος και πολλά υποσχόμενος Coda Ricci.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου θα διαμορφωθεί ως εξής:

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, ώρα 11:00π.μ./Εργαστήρι ζωγραφικής και κατασκευής μάσκας ΙV
Το εργαστήριο ζωγραφικής της ΦΕΞ καλεί τους μικρούς του φίλους να κατασκευάσουν και να ζωγραφίσουν τις μάσκες που θα φορέσουν στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής. Κάθε χρόνο οργανώνει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα για μικρές ηλικίες, όπου με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή, γνωρίζουν τον χώρο των εικαστικών τεχνών, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα μέσα. Στο τμήμα οι μικροί μας θα γνωρίσουν ακόμη την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας, χαρακτικής, γλυπτικής. Υπεύθυνη: Μαρκέτα Σπανού  – πληροφορίες στο τηλ 25410 25421 Είσοδος μόνο με προσκλήσεις.

Οργάνωση ΦΕΞ / Εργαστήρι ζωγραφικής της ΦΕΞ

Πλατεία Δημοκρατίας, ώρα 12:30μ.μ./Ακροβατικό show «Junglefit»
Τα κορίτσια από το γυμναστήριο «Junglefit », Δανάη Χατζηβασιλάκη και Βίκυ Μουρατίδου θα παρουσιάσουν ένα show με ακροβατικά στο εναέριο στεφάνι (aerial hoop).

Πλατεία Δημοκρατίας, ώρα 1:00μ.μ./Συναυλία Αναστασία και Πρόδρομος Τσόλιας
Η 19χρονη τραγουδίστρια μας συστήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο μέσα από το TikTok, δίνοντας στον κόσμο ένα μικρό teaser από τις «Αμαρτίες» της. Αυτές που λίγο μετά λατρέψαμε και αγαπήσαμε δυνατά κάνοντάς τες Νο1 στα ελληνικά ραδιόφωνα, Νο1 στα Youtube Trends με πάνω από 23 εκατομμύρια συνολικές προβολές και τριπλά πλατινένιες σε ψηφιακές πωλήσεις. Την ίδια στιγμή, η Αναστασία είναι η νέα «Ambassador» Ελλάδας και Κύπρου στην παγκόσμια καμπάνια του Spotify «Equal», ενώ πριν από λίγες εβδομάδες κέρδισε το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη στα Mad vma 22.

Δημοτικό πάρκο (γήπεδο Α.Ο.Ξ.), ώρα 5:00μ.μ./Εργαστήριο μαγειρικής για παιδιά «Ζυμαρομαστορέματα για μικρούς μάγειρες»
Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φτιάχνουμε το ζυμαράκι μας και παρασκευάζουμε διάφορες γλυκές λιχουδιές, αφού τις απολαύσουμε, θα παίξουμε το παιχνίδι των ερωτήσεων.

Οργάνωση «Σύλλογος Γυναικών Ν. Ξάνθης». Είσοδος ελεύθερη.

Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, Αγ. Γεωργίου 1, ώρα 6:30μ.μ./Έκθεση Ενδυμασίας
Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης ανοίγει το «Εκθετήριο Ελληνικής Ενδυμασίας» στο χώρο του, στην συμβολή των οδών Αγ. Γεωργίου και Βενιζέλου γωνία , στο 1ο όροφο, από ώρα 18:30 έως 22:00, το Σάββατο 25.02 και την Κυριακή 26.02.

Βραδινή καρναβαλική παρέλαση, ώρα 7:30μ.μ.
Μικροί και μεγάλοι, μέλη των καρναβαλικών γκρουπ, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό χορεύοντας και γλεντώντας. Ξέφρενο κέφι, ασταμάτητος χορός, θετική διάθεση. Αυτή είναι η νυχτερινή παρέλαση στους δρόμους της στολισμένης και φωτισμένης Ξάνθης. Ένα εντυπωσιακό πανόραμα χρωμάτων, φαντασίας, έμπνευσης, δημιουργίας και συμμετοχής που μεταμορφώνει την πόλη δίνοντας ατμόσφαιρα γενικευμένης γιορτής, παρουσιάζουν τα αποκριάτικα πληρώματα που θα πάρουν μέρος στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής. Τα πληρώματα καταλήγουν στην πλατεία Δημοκρατίας όπου υπό τους ήχους των d.j’s ξεκινά ένα ξέφρενο πάρτι. Η αφετηρία της παρέλασης είναι στην διασταύρωση 28ης Οκτωβρίου και Καβάλας.

Βασίλισσα του καρναβαλιού της Ξάνθης 2023 είναι η Άννα Παυλίδου
Η 24χρονη Άννα στέφθηκε σταρ Ελλάς 2021 και στη συνέχεια εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό Miss International, που έλαβε χώρα στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Η ίδια έχει στο βιογραφικό της έντονο φιλοζωικό και φιλανθρωπικό έργο για το οποίο πρόσφατα τιμήθηκε από την πρεσβεία της Ουκρανίας για την πρωτοβουλία της συλλογής και συγκέντρωσης ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης, που μέσα από τις ανθρωπιστικές αποστολές έφτασαν στους πρόσφυγες του πολέμου.

Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ, ώρα 9:00μ.μ./Αποκριάτικος Χορός του Tango (Tango Aires)
Το εργαστήρι Tango σας προσκαλεί στον αποκριάτικο χορό του.

Η «Ομάδα Tango της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης» αποτελεί σημείο αναφοράς για το Tango στην πόλη και απευθύνεται σε όσους ήδη το έχουν αγαπήσει αλλά και σε όσους επιθυμούν να το γνωρίσουν.

Τμήματα: Αρχάριοι, μεσαίοι, προχωρημένοι, ανοιχτή practica Tango, Milonga el barrio antique, mini milonga

Υπεύθυνος  Εργαστηρίου: Γιάννης Δάφνης

Οργάνωση ΦΕΞ /  Εργαστήρι Tango της ΦΕΞ (TangoAires)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…