Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Tι συμβαίνει με την ακίνητη Περιουσία της Περιφέρειας;

Tι συμβαίνει με την ακίνητη Περιουσία της Περιφέρειας;

0

Επερώτηση από την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία μετά το Σχέδιο Αξιοποίησης της ακίνητης Περιουσίας της ΠΑΜΘ, που παρουσιάστηκε σε ειδική συνεδρίαση

 

Επερώτηση με θέμα: “Τι συμβαίνει με την ακίνητη Περιουσία της Περιφέρειας;”, υπέβαλε η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία προς τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο.

Την επερώτηση, η οποία θα αναπτυχθεί σε επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, από τον Επικεφαλής της παράταξης Κώστα Κατσιμίγα, συνυπογράφουν και όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι: Π.Ε. Έβρου Νίκος Αργυρίου, Π.Ε. Ξάνθης Ριτβάν Κουράκ, Π.Ε. Καβάλας Δημήτρης Λυμπεράκης, Π.Ε. Ξάνθης Σερκάν Μαχμούτ και Π.Ε. Ροδόπης Χρήστος Χατζηπέμου.

Όπως αναφέρει το κείμενο της ερώτησης: «τραγελαφικό ήταν το Σχέδιο Αξιοποίησης της ακίνητης Περιουσίας της ΠΑΜΘ, που παρουσίασε η Διοίκηση σε ειδική Συνεδρίαση του Π.Σ. στις 14/12/2022. Η καταγραφή της περιουσίας ήταν πλημμελής, η δε πρόταση της αξιοποίησης από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης (ΕΕΤΑ) ήταν θεωρητική και μόνο. Εκείνο που απουσίαζε ήταν η παντελής έλλειψη νομικής διερεύνησης, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η κυριότητα του ακινήτου από Πιστοποιητικά Μεταγραφής στο Υποθηκοφυλάκειο ή εγγραφές στο Κτηματολόγιο».

Ειδικά, ο κ. Κατσιμίγας, σημειώνει: «στη Ξάνθη, μας παραθέσανε σειρά συμβολαίων του 1968, με τα οποία η τότε κρατική Νομαρχία αγόρασε οικόπεδα για την κατασκευή κατοικιών δασκάλων στον ορεινό όγκο αλλά και οικοπέδων για την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων. Σε άλλη περίπτωση, με συμβόλαιο του 1968 εμφανίζεται αγορά οικοπέδου για ανέγερση Γυμνασίου – Λυκείου στη Γλαύκη. Το ίδιο και στην Καβάλα, εμφανίζονται συμβόλαια για αγορά οικοπέδων για ανέγερση σχολικών κτιρίων, τα οποία σήμερα υφίστανται και λειτουργούν. Επίσης, εμφανίζονται συμβόλαια αγοράς οικοπέδων αγνώστου σήμερα χρήσης.  Στον Έβρο, δεν μας έκαναν την τιμή να μνημονεύσουν τίτλους απόκτησης των ακινήτων. Εδώ εμφανίζεται και το Παλαιό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ως ιδιοκτησία μας, ενώ πρόκειται για παραχώρηση μόνο της χρήσης. Η προχειρότητα της καταγραφής αναδεικνύεται στη Ροδόπη, όπου εμφανίζονται και τα μισθωμένα γραφεία στην οδό Αποστόλου Σούζου, καθώς και χώρους που μίσθωνε η πάλαι ποτέ κρατική Περιφέρεια σε άλλα σημεία της πόλης. Ευτυχώς διαγράφηκαν την τελευταία στιγμή».

Η παράταξη απευθύνει νομικές και επιμέρους ερωτήσεις προς τον περιφερειάρχη, ενώ καταληκτικά ρωτά και αν η ΕΕΤΑ έλαβε αμοιβή και τι ύψους.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…