Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Συνεχίζονται τα σεμινάρια υποκριτικής στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Συνεχίζονται τα σεμινάρια υποκριτικής στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

0

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. διοργανώνει κύκλο σεμιναρίων με ελεύθερη συμμετοχή και εισηγητές τους συντελεστές της κεντρικής παραγωγής του «LOVE LOVE LOVE»

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 5:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο υποκριτικής με τη σκηνοθέτη Λητώ Τριανταφυλλίδου στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων με ελεύθερη συμμετοχή και εισηγητές τους συντελεστές της κεντρικής παραγωγής του «LOVE LOVE LOVE» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

Αυτό το θεατρικό εργαστήριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν μια solo παράσταση με πρωτότυπο θεατρικό κείμενο. Μεταφέροντας στη σκηνή προσωπικές ιστορίες, οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα μελετήσουν θεατρικές τεχνικές με τις οποίες θα δημιουργήσουν σύντομες μονολογικές σκηνές αφηγηματικού θεάτρου. Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει παιχνίδια και ασκήσεις που εμπνέουν την ανάπτυξη θεατρικών χαρακτήρων, την αφήγηση, τη σκηνική παρουσία, τη δημιουργία ιστοριών και τη σύνδεση του ερμηνευτή με το κοινό του.

Η Λητώ Τριανταφυλλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Τμήμα Θεάτρου της Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, με κατεύθυνση σκηνοθεσίας. Το 2012 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου φοίτησε στο New School for Drama (MFA in Theater Directing). Με τη δουλειά της επιθυμεί να εξερευνήσει νέες ιδέες, πολύχρωμες ιστορίες και άγνωστους κόσμους, δημιουργώντας καλλιτεχνικά έργα που διευρύνουν την ηθική φαντασία του κοινού. Οι παραστάσεις της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορους χώρους και φεστιβάλ στις Ηνωμένες Πολιτείας, την Ευρώπη και το Ισραήλ. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.lytotr.org

Την Κυριακή στις 19 Φεβρουαρίου στις 12:00μ.μ. τα σεμινάρια θα συνεχιστούν, αυτή τη φορά με την ηθοποιό Βένια Σταματιάδη στο σεμινάριο υποκριτικής με τίτλο «Σκηνή και σχέσεις εξουσίας».

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των θεατρικών κειμένων της παγκόσμιας δραματουργίας είναι η αποτύπωση των σχέσεων εξουσίας μεταξύ των ηρώων. Από εκεί γεννιούνται οι συγκρούσεις και το δραματικό ενδιαφέρον των «μεγάλων σκηνών». Μέσα από ασκήσεις αυτοσχεδιασμών, με και χωρίς την χρήση κειμένου, θα εξερευνήσουμε τις σχέσεις εξουσίας με στόχο να δημιουργήσουμε θεατρικούς ήρωες τρισδιάστατους και ρεαλιστικές σκηνικές στιγμές

Η Βένια Σταματιάδη είναι ηθοποιός απόφοιτος του Εθνικού Ανώτατου Κονσερβατόριου Δραματικής Τέχνης της Γαλλίας (Conservatoire National Supérieur d’Art Dramatique – promotion 2015), της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης – Καρόλου Κουν (2010). Εργάζεται σε Γαλλία, Ελλάδα και Κύπρο, έχοντας συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με την ΕΡΤ, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Εθνικό Θέατρο, το Θεάτρο Τέχνης, τον ΘΟΚ, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Théâtre de la Commune- Centre Dramatique National, το Espace des Arts-Scène Nationale de Chalon-sur-Saône κ.ά. Επίσης, έχει ασχοληθεί με τη θεατρική διασκευή και την μετάφραση κλασικού και σύγχρονου θεατρικού ρεπερτορίου από τα γαλλικά στα ελληνικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…