Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου στην πλατεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου στην πλατεία

0

Διεκδικούν την ενίσχυση του ΓΝΞ και την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος υποστελέχωσης και υποβάθμισης των κλινικών

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 17:00 οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Όπως τονίζουν: «Ήρθε η ώρα να δώσουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα, ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε την ενίσχυση του Νοσοκομείου μας, ήρθε η ώρα να σταματήσουμε την περαιτέρω υποβάθμισή του. Η προάσπιση της δημόσιας υγείας στον τόπο μας, μας αφορά όλους. Ως εργαζόμενοι και ως πολίτες πρέπει να διεκδικήσουμε δυναμικά μία ισχυρή δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας. Ο δημόσιος τομέας υγείας ήταν αυτός που αντιμετώπισε τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζήσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η αναγνώριση και η ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, αντί να γίνει προτεραιότητα έγινε ζητούμενο. Η απαξίωση, η υποστελέχωση και η υποβάθμιση είναι η απάντηση στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων να στηρίξουν την δημόσια υγεία κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Το κλείσιμο της ΜΕΘ χωρίς κανένα ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της, οι συγχωνεύσεις κλινικών, οι ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων οδηγούν σε υποβάθμιση ή ακόμα και αδυναμία λειτουργίας του Νοσοκομείου μας. Οι κλινικές εκπέμπουν σήμα κινδύνου με πρώτη την Παθολογική Κλινική που απέμεινε με δύο γιατρούς κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν ούτε οι τακτικές πόσο μάλλον οι έκτακτες ανάγκες. Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο μας και την οποία βιώνουμε εμείς ως εργαζόμενοι και οι πολίτες του Νομού επιδεικνύει με ξεκάθαρο τρόπο την επισφαλή λειτουργία του.

Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε άμεσες λύσεις ώστε να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής και ασφαλής παροχή δωρεάν δημοσίων υπηρεσιών υγείας. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα οι ευθύνες θα βαραίνουν τον καθένα από εμάς».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…