Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Στο τραπέζι» τα δομικά προβλήματα της υπηρεσίας Δόμησης Ξάνθης

«Στο τραπέζι» τα δομικά προβλήματα της υπηρεσίας Δόμησης Ξάνθης

0

Ένας νέος Μηχανικός θα στελεχώσει άμεσα  την υπηρεσία – Διαπιστώθηκε συναντίληψη και διάθεση συνεργασίας μεταξύ του  ΤΕΕ, του Δήμου Ξάνθης και του ΣΜΙΔΔΕ Ξάνθης

 

Έληξε χθες η αποχή – Νέος νόμος: Με Μηχανικό θα συνδράμουν οι άλλοι δήμοι την εξυπηρέτησή τους από την ΥΔΟΜ    

 

Δομικά προβλήματα της Υπηρεσίας Δόμησης Ξάνθης τέθηκαν στο τραπέζι της συνάντησης των συναρμόδιων φορέων, του ΤΕΕ, του Δήμου Ξάνθης και του ΣΜΙΔΔΕ Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε την προηγουμένη Παρασκευή. Υπο τη σκιάν της πολυήμερης αποχής των Μηχανικών της ΥΔΟΜ Ξάνθης στο πλαίσιο της απεργίας που προκήρυξαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τους  και η οποία έληξε μόλις χθες, οι συμμετέχοντες, αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Γιάννης Ζερενίδης, ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕ του ΤΕΕ Θράκης ο Βασίλης Ασημίδης, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ καθώς και του συλλόγου ΣΜΙΔΔΕ Ξάνθης συζήτησαν σε κλίμα συναντίληψης και διάθεσης επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων λειτουργίας της ΥΔΟΜ Ξάνθης και πήραν αποφάσεις.

Ένας νέος Μηχανικός θα στελεχώσει της ΥΔΟΜ Ξάνθης

Το χρόνιο πρόβλημα της υποστελέχωσης που είναι αιτία των καθυστερήσεων στην έκδοση αδειών προκρίθηκε ως άμεση λύση η πρόσληψη ενός Μηχανικού στο Τμήμα αυτό. Να σημειώσουμε ότι γενικά η ΥΔΟΜ έχει 14 υπαλλήλους . Μέσα στο έτος έφυγε ένας Μηχανικός και αυτό σε συνδυασμό με τον όγκο των αιτήσεων επειδή έληξε η προθεσμία της κατά παρέκκλιση δόμησης δημιουργήσαν «έμφραγμα» στην υπηρεσία. Η κατάσταση επιδεινώθηκε περισσότερα και με την αποχή και υπάρχει μια έντονη ανησυχία στον κλάδο αλλά και δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία.

Νέος νόμος: Με Μηχανικό θα συνδράμουν οι άλλοι δήμοι την εξυπηρέτησή τους από την ΥΔΟΜ    

Συζητήθηκαν ακόμη και άλλα θέματα εσωτερικής λειτουργίας και διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων, διάθεση συνεργασίας ενώ αναφέρθηκε επίσης πως ο νέος νόμος απλοποιεί την διαδικασία έκδοσης και αυτό θα αποσυμφορίσει την κατάσταση. Επίσης μία ακόμη θετική εξέλιξη είναι πως ο  νέος νόμος που ήρθε χθες για ψήφιση στην Βουλή και προβλέπει ότι μετά από τη 1η Απριλίου όσοι δήμοι δεν έχουν συστήσει ΥΔΟΜ θα έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετούνται από  την Υπηρεσία Δόμησης άλλου δήμου εφόσον όμως συνδράμουν με έναν τουλάχιστον δικό τους Μηχανικό.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxantopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…