Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στην Ξάνθη διεξήχθη η Περιφερειακή Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης 2023»

Στην Ξάνθη διεξήχθη η Περιφερειακή Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης 2023»

0

Για πρώτη φορά η πόλη μας επιλέχθηκε ως εξεταστικό κέντρο λόγω του μεγάλου αριθμού προκριθέντων μαθητών του Ν. Ξάνθης

Το Παράρτημα Ξάνθης της Ελληνικής Μαθητικής Εταιρίας διοργάνωσε την Περιφερειακή Εθνική Μαθητική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης 2023» το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 10:00π.μ. στο 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης.

Η Ξάνθη επιλέχθηκε για πρώτη φορά ως περιφερειακό εξεταστικό κέντρο για τους μαθητές των Π.Ε. Ροδόπης, Έβρου, Ξάνθης και Καβάλας λόγω του μεγάλου αριθμού προκριθέντων μαθητών του Ν. Ξάνθης στην α’ φάση του διαγωνισμού ανάμεσα στις προαναφερθείσες περιφερειακές ενότητες.

Όπως ανέφερε το παράρτημα Ξάνθης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «τα μαθηματικά μυαλά των Νομών Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου συναντήθηκαν στο 2ο Λύκειο Ξάνθης, για να πάρουν μέρος στην 40η Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης 2023» και να διεκδικήσουν μια θέση στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών. Τα παιδιά διαγωνίστηκαν με πάθος και ήθος ακολουθώντας το πρόσταγμα των αρχαίων μας προγόνων “Ευ Αγωνίζεσθαι”!»

Οι μαθητές Λυκείου που θα διακριθούν στον διαγωνισμό «Αρχιμήδης 2023» θα είναι υποψήφιοι για την στελέχωση της Ελληνικής Μαθητικής Ολυμπιακής Ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Διεθνή και Βαλκανική Ολυμπιάδα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…