Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Σήμερα η επίσημη έναρξη των 58ων ΘΛΕ

Σήμερα η επίσημη έναρξη των 58ων ΘΛΕ

0

Στις 6.30 μμ στην πλατεία από το δήμαρχο Ξάνθης

Σήμερα, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 6.30 μμ θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων για τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Καρναβάλι Ξάνθης.

Στο ανοιχτό κάλεσμά του ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης σημειώνει: «οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Καρναβάλι Ξάνθης κλείνουν φέτος 58 χρόνια λαμπερής πορείας. Με «Όνειρα, Χρώματα, Μυρωδιές κι Αρώματα» θα γιορτάσουμε όλοι μαζί από την Παρασκευή, 10 μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου. Η αγκαλιά της φιλόξενης Ξάνθης άλλη μια φορά ανοίγει και περιμένει να υποδεχθεί φίλους και επισκέπτες. Σας καλώ την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου στις 18:30, στην Πλατεία Δημοκρατίας να κηρύξουμε την έναρξη της μεγάλης αυτής γιορτής. Να χορέψουμε, να γελάσουμε, να χαρούμε, να διασκεδάσουμε».

Θα ακολουθήσει στις 7 μμ συναυλία με τη Λένα Ζευγαρά.

«Κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Ελληνική αποκριά»

Να σημειώσουμε επίσης ότι στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Καπναποθήκη «Π», Καπνεργατών 9, ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί η δράση «Κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Ελληνική αποκριά». Όπως ενημερώνουν οι διοργανωτές: «Μέσα από αποσπάσματα ταινιών θα περιηγηθούμε σε παλαιότερες αποκριές και θα γνωρίσουμε τον τρόπο που αυτές αντιμετωπίζονταν τόσο από τους καθημερινούς ανθρώπους όσο και από την επίσημη λαογραφική έρευνα».

Οργάνωση: Σύλλογος Φίλων του ΙΘΤΠ, Κινηματογραφικό Εργαστήρι Ιδρύματος.

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…