Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Πυρετός» για το «κλείδωμα» ψηφοδελτίων σε ΝΔ Και ΣΥΡΙΖΑ

«Πυρετός» για το «κλείδωμα» ψηφοδελτίων σε ΝΔ Και ΣΥΡΙΖΑ

0

Στοχεύει στην πρωτιά στον νομό με ψηφοδέλτιο νίκης η  ΝΔ.  Μιλά στο «Ε» ο πρόεδρος της Δ.Ε.Π.Π. ΝΔ Ξάνθης Α. Νταμπουρατζής

 

Πρωτιά στην Ξάνθη προβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης – Νίκη πανελλαδικά και προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας. Μιλά ο Συντονιστής της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου

 

Κρυφά κρατούν ακόμη τα χαρτιά τους στα ψηφοδέλτια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι διανύουμε ήδη άτυπη προεκλογική περίοδο και αν όπως όλα δείχνουν ότι θα προκηρυχθούν εκλογές στο τέλος της Άνοιξης, οι υποψήφιοι θα έχουν λίγο χρόνο να κάνουν τον αγώνα τους για να πείσουν τους ψηφοφόρους τους. Η πρακτική αυτή είναι συνηθισμένη και ουσιαστικά πρόκειται για ένα «κρυφτούλι», ένα παιχνίδι τακτικής μεταξύ των κομμάτων με στόχο πάντα το μέγιστο εκλογικό όφελος σε κάθε περιφερειακή ενότητα.

Στοχεύει στην πρωτιά με ψηφοδέλτιο νίκης ΝΔ

Σε φάση διεργασιών και αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων από τα κεντρικά, το γνωστό τελικό «κοσκίνισμα»,  βρίσκονται τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης ΝΔ κ. Αλέξανδρος Νταμπουρατζής μιλώντας στο «Ε» επιφυλάχτηκε να αναφερθεί στο χρόνο ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας την απάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη ότι θα ανακοινωθούν στην ώρα τους! Επιβεβαίωσε όμως το θερμό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για μια θέση στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο, «από προβεβλημένα και επιτυχημένα στελέχη» όπως είπε γεγονός που δίνει στο κόμμα τη δυνατότητα επιλογής από μια μεγάλη δεξαμενή. Παράλληλα προέβη σε μια ακτινογραφία του ψηφοδελτίου: «Το ενδιαφέρον ήταν έντονο. Έχουν υποβληθεί πολλές και αξιόλογες υποψηφιότητες στα κεντρικά αλλά υπάρχει και το Μητρώο στελεχών. Η Κεντρική επιτροπή τις αξιολογεί και σύντομα θα ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια. Το μόνο που μπορώ να πω για το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης με βεβαιότητα είναι ότι το ψηφοδέλτιο θα είναι μια μίξη παλαιών και νέων υποψηφίων. Φυσικά θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο εν ενεργεία βουλευτής κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης. Στο ψηφοδέλτιο θα υπάρχει επίσης ισχυρή εκπροσώπηση από την μειονότητα και γυναικεία εκπροσώπηση».

Κάλεσμα για συμμετοχή στις εκλογές από την ΝΔ Ξάνθης

Ερωτηθείς για τα μηνύματα που λαμβάνει το κόμμα από την βάση του αλλά και την κοινωνία, τη διεισδυτικότητα που θεωρεί ότι έχει σ’ αυτή που καταμετράται ως αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής καθώς και της συσπείρωσης ο κ. Νταμπουρατζής σημείωσε: «Θεωρούμε βέβαιη την πρωτιά της ΝΔ τόσο πανελλαδικά όσο και στο νομό μας. Τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα άλλωστε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός τυγχάνει ευρείας αποδοχής φάνηκε από το πως υποδέχτηκε ο Ξανθιώτικος λαός τον πρωθυπουργό στο πέρασμά του από την πόλη μας» Σ’ ότι αφορά την συσπείρωση: «Νομίζω ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές ο βαθμός συσπείρωσης θα μεγαλώνει. Αυτό όμως που πρέπει να τονίσουμε γιατί είναι πολύ σημαντικό είναι ότι όλοι μας έχουμε υποχρέωση να συμμετέχουμε στις εκλογές. Να εκφράσουμε με τη ψήφο μας πως θέλουμε να κυβερνηθεί η χώρα μας. Είναι δημοκρατικό μας δικαίωμα αλλά και υποχρέωση και ευθύνη».

Πρωτιά στην Ξάνθη προβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης – Νίκη πανελλαδικά και προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας

xatzitheodorouΚλειστά χαρτιά και από τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης όσον αφορά το ψηφοδέλτιο που βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας και αξιολόγησης υποψηφιοτήτων από την κεντρική επιτροπή στην οποία η Ξάνθη εκπροσωπείται από τον πρώην υπουργό κ. Στάθη Γιαννακίδη.  Όπως ανέφερε στο «Ε» ο Συντονιστής της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου έχουν υποβληθεί 10 υποψηφιότητες στην Νομαρχιακή Ξάνθης και απεστάλησαν στα κεντρικά και άγνωστος αριθμός απευθείας στα κεντρικά του κόμματος και οι οποίες βρίσκονται υπο αξιολόγηση. Ο κ. Χατζηθεοδώρου θεωρεί βέβαιη την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό όπως και τις προηγούμενες φορές και επίσης ότι σε πορεία νίκης βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και σε πανελλαδικό επίπεδο. Ως τόσο εκτός από την υποψηφιότητα του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ δεν αναφέρθηκε σε άλλες όπως για παράδειγμα του Στάθη Γιαννακίδη: «Τα ψηφοδέλτια θα ανακοινωθούν έως το τέλος της επομένης εβδομάδας από την κεντρική επιτροπή. Θα έχουμε ένα πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ που τον στηρίζει η μειονότητα αλλά και άλλες δυνατές υποψηφιότητες. Έχουμε τετραπλασιάσει τα μέλη μας στις νέες εγγραφές που έχουν γίνει και οι δημοσκοπήσεις μας δείχνουν ότι βαδίζουμε σε πορεία νίκης. Πανελλαδικά είμαστε πολύ κοντά στο να είμαστε πρώτοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ελπίδα απέναντι στην αισχροκέρδεια και σ’ όλα αυτά που ζούμε τώρα. Η Δευτέρα μετά τις εκλογές θα είναι μια καθαρή μέρα, με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και μια κυβέρνηση συνεργασίας με προοδευτικές δυνάμεις».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…