Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ψάρι με σάλτσα μάραθου και πιπεριάς

Ψάρι με σάλτσα μάραθου και πιπεριάς

0

-1 μεγάλο ή 2 μέτρια ψάρια (π.χ.τσιπούρα, λαυράκι)

– 50 ml ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

-60 ml  ελαιόλαδο

-2 μέτρια ξερά κρεμμύδια (περίπου 70 gr καθαρισμένα)

-2-3 μικρές σκελίδες σκόρδο

-Περίπου 70gr πιπεριά (ζυγισμένη καθαρισμένη)

-15ml -30 ml ξίδι (εδώ χρησιμοποιήθηκε βαλσάμικο)

-100 gr μάραθα (ζυγισμένα καθαρισμένα)

-200 gr πολτό ντομάτας (εδώ χρησιμοποιήθηκαν ντοματίνια)

-Αλάτι, Πιπέρι

 

Αλατίζουμε το ψάρι, το ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού, και αφήνουμε να το αρωματίσουν λίγο οι φετούλες της λεμονόκουπας . Όταν έλθει η ώρα να το ετοιμάσουμε, ψιλοκόβουμε 3-4 κλαδάκια μάραθο και γεμίζουμε την κοιλιά του. Το αλείφουμε με το ελαιόλαδο και το ψήνουμε σε λαδωμένο σκεύος όση ώρα χρειάζεται ανάλογα με το μέγεθός του.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μάραθου. Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε  την πιπεριά σε καρεδάκια, το σκόρδο, και σβήνουμε με το ξίδι το τσιτσίρισμά τους. Προσθέτουμε  τα μάραθα και τη ντομάτα (τριμμένη ή  ψιλοκομμένη), αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.  Σερβίρουμε το ψάρι με τη σάλτσα μας και αν θέλουμε συνοδεύουμε με ζυμαρικά.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μοσχαρίσια σνίτσελ γεμιστά, πανέ με corn flakes

-8 σνίτσελ μοσχαρίσια μέτριου μεγέθους -150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα -8 φέτες τυρί του …