Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

0

Ένας χρόνος
Συμπληρώθηκε ήδη ένας χρόνος χθες από την βάρβαρη και απροκάλυπτη επίθεση της Ρωσίας σε βάρος της Ουκρανίας. Μία μεγάλη χώρα επιτέθηκε χωρίς να υπάρχει αιτία σε βάρος της γειτονικής χώρας χρησιμοποιώντας ως δικαιολογίες αστεία επιχειρήματα. Φυσικά και οι Ουκρανοί αντέδρασαν υπερασπιζόμενοι τη χώρα τους, τις οικογένειές τους, την ελευθερία τους.
Συμπληρώθηκε ένας χρόνος ντροπής σε βάρος τη Ρωσίας εξαιτίας των φρικαλεοτήτων που διέπραξαν εις βάρος των αμάχων, τις καταστροφές στις πόλεις που ισοπεδώθηκαν.
Η επίθεση της Ρωσίας απέδειξε πως μια μεγάλη γεωγραφικά χώρα πόσο μικρή είναι από ηθικής άποψης και παράλληλα πόσο λείπει η δημοκρατική διακυβέρνηση σ’ αυτήν.
Γ.Δ.


Περί τραπεζοκαθισμάτων
Μία φιλική, επαγγελματικής φύσεως υπόμνηση προς τους αγαπητούς συμπολίτες που έχουν τραπεζοκαθίσματα των επιχειρήσεών τους έξω. Δηλαδή σε πεζοδρόμια και άλλους χώρους που τους είχαν δοθεί από την κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού.
Επήλθε το τέλος αυτής της περιόδου και υποχρεωτική επιστροφή στο παρελθόν και τα τετραγωνικά της αρχής.
Η περίοδος ανοχής δηλαδή έληξε και οι έλεγχοι από την Αστυνομία ξεκίνησαν για τα τραπεζοκαθίσματα και για τον νόμιμο  χώρο κατάληψης που ως γνωστόν παραχωρεί ο δήμος.
-Φιλική υπόμνηση για όσους πιθανόν «ξεχάστηκαν»…
Γ.Δ.


Σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν, στην Ξάνθη κλείνουν ξενοδοχεία
Για τα ξενοδοχεία ο λόγος. Που αλλού γίνονται επενδύσεις σε νέα ξενοδοχεία και εδώ σε μας, στην Ξάνθη κλείνουν. Με λύπη, είναι γεγονός, γράφω το σχόλιο αυτό διότι η εξέλιξη αυτή λειτουργεί αρνητικά για την τουριστική ανάπτυξη του νομού.
Δεν είναι θετικό βεβαίως ένας δήμος, ένας νομός να «χάνει» κάποιες επενδύσεις του απαραίτητες για τη στήριξη των πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων που διοργανώνει. Μάλιστα, ωφελούμενοι από αυτές τις εκδηλώσεις να είναι γειτονικοί νομοί με τα ξενοδοχεία τους.
Προφανώς το όλο θέμα της λειτουργίας είναι οικονομικό και σίγουρα εμείς απλά το επισημαίνουμε μόνον ως ένα αρνητικό στοιχείο που υφίσταται και είναι και δυσάρεστο.
Γ.Δ.


Υφαλμύρωση και στη Ροδόπη
Διαβάζω σε εφημερίδες της Κομοτηνής ότι αναζητούν εκεί λύσεις για το θέμα της υφαλμύρωσης του κάμπου τους. Διπλανοί νομοί είμαστε, απ’ ότι φαίνεται το πρόβλημα είναι κοινό.
Μόνο που εμείς το έχουμε εντοπίσει εδώ και χρόνια και είχαμε ξεκινήσει την περίοδο Γιώργου Παυλίδη και Αλέκου Κοντού τις προσπάθειες να υπάρξει λύση του σοβαρού αυτού προβλήματος της υφαλμύρωσης των υπογείων υδροφορέων και την νιτρορύπανσης των υδάτων.
Με την ευκαιρία λοιπόν ρωτάμε να πληροφορηθούμε σε ποιο σημείο βρίσκεται η υπόθεση αυτή στο νομό μας;
Έχει προχωρήσει σαν έργο και εάν όχι γιατί και που εντοπίζεται το πρόβλημα.
Αυτονόητο είναι πως την απάντηση την αναμένουμε από τον κυβερνητικό βουλευτή Σπύρο Τσιλιγγίρη διότι και ο ίδιος είχε δηλώσει ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό και πρέπει να λυθεί.
-Αναμένουμε λοιπόν.
Γ.Δ.


Έκανε κέφι ο Τριαντάφυλλος

Πολύς κόσμος στην συναυλία του Τριαντάφυλλου χθες το  μεσημέρι. Βούλιαξε η πλατεία από Ξανθιώτες όλων των ηλικιών. Ο καλλιτέχνης τραγούδησε τα γνωστά τραγούδια του και το πλήθος τον επευφημούσε. Να θυμίσουμε ότι δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Κέντρου Πολιτισμού καθώς αντικατέστησε τον τράπερ FY του οποίου η συναυλία ματαιώθηκε μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Παρότι ήρθε δεύτερος λοιπόν ο Τριαντάφυλλος δημιούργησε ένα κλίμα διασκέδασης και γλεντιού που ήταν άλλωστε και το ζητούμενο. Ο Τριαντάφυλλος ενώ παρότι νέος έχει χρόνια στο χώρο του τραγουδιού και τελευταία ανέβασε κασέ που λένε και στην γλώσσα των καλλιτεχνών από την συμμετοχή του στο  survivor όπου έγινε ευρύτερα γνωστός.
Μ.Ξ. 


Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του
Προφανώς κανείς δεν έχει δικαίωμα να εμποδίσει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει ένα συνδυασμό και να διεκδικήσει κάποιον δήμο. Το αυτό ισχύει ως εκ τούτου και για τον Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο. Ο οποίος κατά δήλωσή του θα είναι υποψήφιος και θα κερδίσει τον δήμο.
Κανένα πρόβλημα. Θα θέσει τον εαυτό του άλλη μία φορά στην κρίση των Ξανθιωτών, προφανώς η τελευταία είτε εκλεγεί είτε όχι.
Το είπαμε στην αρχή. Δικαίωμά του κι αυτού και οποιουδήποτε άλλου. Αρκεί βεβαίως να φτιάξει συνδυασμό διότι τα πράγματα έχουν στενέψει αρκετά.
Γ.Δ.


Τέσσερις στην αφετηρία
Λοιπόν, ας κάνουμε μια σούμα του αριθμού των υποψηφίων δημάρχων για τον δήμο Ξάνθης που θα διεκδικήσουν τον Οκτώβριο την ψήφο των Ξανθιωτών.
Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ξεκινάμε από τον νυν δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη ο οποίος θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία και είναι λογικό διότι τώρα απλή αναλογική δε θα υπάρχει.
Ακολουθούν οι τρεις σε σάρκα μία προστιθεμένου βεβαίως και του γιατρού Βασ.Παπαδόπουλου με επικεφαλής τον Σάββα Μελισσόπουλο. Ακολουθεί τρίτος στη σειρά ο Στράτος Κοντός που θα κατέλθει σίγουρα σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις.
Στον στίβο σίγουρα θα μπει το ΚΚΕ οπότε συνολικά τέσσερα σχήματα θα τεθούν ενώπιον της κρίσης των συμπολιτών. Προσωπικά δεν βλέπω να υπάρξει άλλο σχήμα και το ζητούμενο θα είναι η δεύτερη Κυριακή. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία ποιοι θα είναι οι δύο που θα περάσουν στον β΄γύρο διότι κανείς δεν θα πάρει 50% των ψήφων από την πρώτη Κυριακή.
Γ.Δ.


Σωστή πρόταση, ευκαιρία
Ως φίλος του βουνού και παλιό μέλος του ΕΟΣ Ξάνθης (τι χρόνια κι εκείνα αλήθεια…), συμφωνώ και επικροτώ την πρόταση του Σάββα Μελισσόπουλου. Μία πρόταση για τη δημιουργία δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας από τον δήμο Ξάνθης.
Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία διότι το όλο σχέδιο χρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.
Εάν θέλουμε εναλλακτικό τουρισμό στην περιοχή μας, η ευκαιρία αυτή είναι μοναδική.
Εκείνο βέβαια που  δεν πρέπει να μας διαφεύγει είναι το γεγονός πως διαθέτουμε και τους κατάλληλους ανθρώπους που μπορούν να υλοποιήσουν το δίκτυο των μονοπατιών.
Οφείλει ο δήμος Ξάνθης, άμεσα να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασης ξεπερνώντας στερεότυπα και αγκυλώσεις.
Γ.Δ.


Ένοχοι Παππάς και Καλογρίτσας
Την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος, δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή, επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, για τους χειρισμούς του στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή των 5.000 ευρώ. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του επιχειρηματία για την αναγνώριση ελαφρυντικών.
Η υπόθεση κρίθηκε οριστικά  και αμετάκλητα σε νομικό επίπεδο κι απομένει τώρα να δούμε τις πολιτικές συνέπειες που θα έχει αυτή η καταδίκη. Αν δηλαδή θα αποκλειστεί από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμαζόμενος για τον αντιδημοκρατικό τρόπο που έστησε το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ή αν θα του δοθεί πολιτική κάλυψη, αδιαφορώντας για την απόφαση της Δικαιοσύνης…
Κ.Λ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…