Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Πιάστηκε στη Ροδόπη το «καραβάνι» που μετέφερε πάνω από 30 κιλά κάνναβης από Αλβανία σε Τουρκία

Πιάστηκε στη Ροδόπη το «καραβάνι» που μετέφερε πάνω από 30 κιλά κάνναβης από Αλβανία σε Τουρκία

0

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση και συνελήφθησαν τρία άτομα -Ο αστυνομικός σκύλος Laika συμμετείχε στην επιχείρηση

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας, σε περιοχή της Ροδόπης, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρία άτομα, εκ των οποίων δύο άνδρες και μία γυναίκα, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακίνησης ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με τη δράση εγκληματικού κυκλώματος το οποίο μεταφέρει ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία μέσω Ελλάδας στην Τουρκία, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Κατά τη διάρκεια αυτής, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο άτομα να επιβαίνουν σε ΙΧ και να μεταφέρουν μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ το τρίτο άτομο οδηγώντας άλλο ΙΧ λειτουργούσε ως προπομπός, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

44 νάιλον συσκευασίες «μυρίστηκε» ο αστυνομικός σκύλος “LAIKA”

Συγκεκριμένα σε ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι παραπάνω αστυνομικοί με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ναρκωτικών “LAIKA” της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, στο όχημα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην οροφή του αυτοκινήτου, σαράντα τέσσερις νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 32.050 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν συνολικά η ανωτέρω ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, τα δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν οι συλληφθέντες  ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με ένταλμα σύλληψης στην Αλεξανδρούπολη

Εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συνέργεια σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη το πρω…