Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος και έκθεση φωτογραφίας DD/MM/YYYY του Κωστή Αργυριάδη

Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος και έκθεση φωτογραφίας DD/MM/YYYY του Κωστή Αργυριάδη

0

Εγκαίνια το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 19:00 στον δημιουργικό χώρο nekubi, της Καβάλας

 

Η παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος του Κωστή Αργυριάδη με τίτλο DD/MM/YYYY, καθώς και η ατομική φωτογραφική του έκθεση θα παρουσιαστούν στα εγκαίνια το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 19:00 στον δημιουργικό χώρο nekubi, της Καβάλας. Είσοδος ελεύθερη.

Ενημερωτικά, ο δημιουργός σημειώνει: «Το DD/MM/YYYY είναι μια σειρά φωτογραφικών αναζητήσεων που αφορούν τον τόπο και την παρουσία. Εξερευνά τον χρόνο καθώς περνάει ανάμεσά μας καθώς και ό,τι απομένει από αυτή τη διαδικασία. Είναι, κατά κάποιο τροπο, μια απομόνωση σε ένα μικρό σύμπαν που προσπαθώ να φτιάξω και να υπάρχω άνετα μέσα σε αυτό.

Αυτά που ανακαλύπτω (ή βρίσκω) σε αυτή τη φωτογραφική εργασία είναι ανθρώπινες μορφές και ίχνη της φύσης που είναι βομβαρδισμένα με κατακερματισμένα τμήματα μνήμης που συλλέγω για να δημιουργήσω ένα νέο πέρασμα. Αυτό το νέο πέρασμα που πρόκειται ίσως για μια καινούργια απομόνωση, ή για κάποια διέξοδο είναι την ίδια στιγμή μια απόπειρα να είμαι συνειδητά παρών, πάντα με τον τρόπο που μια καινούργια απάντηση ανοίγει το δρόμο για μια καινούργια ερώτηση και έτσι να ανοίξει ένας καινούργιος κύκλος, κλείνοντας τον προηγούμενο.

Τώρα που κοιτάζω τις στιγμές που το DD/MM/YYYY δημιουργήθηκε και δημιούργησε, βλέπω ότι πάντα υπάρχει κάτι παραπάνω για να ξετυλιχτεί: είναι μια υπενθύμιση για το τι είναι σημαντικό χωρίς να μοιάζει σημαντικό, μια φευγαλέα ματιά στις καθημερινές μαγικές αλλά τόσο συνηθισμένες σκηνές που προσφέρει η ζωή».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …