Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου για την προσέλκυση γιατρών στο Νοσοκομείο

Οι προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου για την προσέλκυση γιατρών στο Νοσοκομείο

0

Επιδόθηκαν σε αρχές και φορείς, με σκοπό να προβούν σε αναγκαίες ενέργειες για την ενίσχυση του ΓΝΞ

 

Σε έγγραφο κατέγραψε τις προτάσεις του για την προσέλκυση γιατρών στο Νοσοκομείο Ξάνθης, ο Ιατρικός Σύλλογος, μετά τη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις είναι:

Α)Διαχείριση προκηρύξεων και προσλήψεων τοπικά από το Νοσοκομείο, με παράλληλη επιτάχυνση των διαδικασιών.

Β)Ένταξη όλου του νομού Ξάνθης υγειονομικά (του νοσοκομείου συμπεριλαμβανομένου) στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α’ κατηγορίας. «Αυτό θα αποτελέσει κίνητρο για ειδικούς γιατρούς που θα καταλαμβάνουν θέση στο νοσοκομείο Ξάνθης να μπορούν μετά από πέντε χρόνια (πρακτικέ έξι) να καταλαμβάνουν θέση σε όποιο άλλο νοσοκομείο επιθυμούν εκτός Αθηνών-Θεσσαλονίκης», αναφέρει σχετικά ο ΙΣΞ.

Γ) Περαιτέρω κίνητρα για την προσέλκυση ειδικών γιατρών λχ διπλάσια μοριοδότηση του χρόνου προϋπηρεσίας των επικουρικών γιατρών και των επιμελητών για την κατάληψη άλλης θέσης, άμεση διευκόλυνση συζύγων, πρόσθετες εκπαιδευτικές άδειες για συνεχιζόμενη εκπαίδευση, επιδότηση δανείου αγοράς κατοικίας, αυτοτελή φορολόγηση εφημεριών και άλλα φορολογικά κίνητρα.

Δ) Κατάτμηση των υπαρχουσών (συχνά τεράστιων και δυσλειτουργικών) Υγειονομικών περιφερειών (ΥΠΕ) και δημιουργία ΥΠΕ ανά Περιφέρεια. Η ΥΠΕ της ΑΜΘ, όπως προτείνουν, θα μπορούσε να έχει έδρα την Ξάνθη, για γεωγραφικούς λόγους.

Ε) Δημιουργία καταπιστεύματος από τοπικούς φορείς και επχιειρήσεις, υπό τον πλήρη έλεγχό τους και με τη συνδρομή του ΙΣΞ, με σκοπό την παροχή επιπλέον οικονομικών κινήτρων κάλυψης πχ εξόδων διαμονής (300-500 ευρώ) αριθμού ειδικών-επικουρικών γιατρών και επιμελητών/διευθυντών (10-15) για ένα χρονικό διάστημα (3-5).

Το σύνολο των αρμόδιων αρχών και φορέων, και πρωτίστως η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, έχουν λάβει την επιστολή, οπότε και εκκρεμεί να διαπιστωθεί ποιος και αν θα προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια και αν θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…