Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι «Γυναίκες της Αγάπης» ήταν μια μεγάλη αγκαλιά για τις οικογένειες της Ξάνθης και το 2022

Οι «Γυναίκες της Αγάπης» ήταν μια μεγάλη αγκαλιά για τις οικογένειες της Ξάνθης και το 2022

0

Την στήριξή της στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη επιβεβαιώνει με πολύπλευρες ενέργειες η Φιλανθρωπική Επιτροπή

 

Οι πολυποίκιλες δράσεις της Φιλανθρωπικής Επιτροπής «Γυναίκες της Αγάπης» του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» στάθηκαν αρωγός σε πολλούς τομείς της ζωής των οικογενειών που υποστηρίζουν, συμβάλλοντας έτσι ώστε να έχουν ένα παράθυρο στον ήλιο, κάνοντας φυσικά πράξη τον βασικό λόγο της ιδρύσεώς της που είναι ο Εθελοντισμός και η Αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Με αφορμή την ολοκλήρωση του 2022 η Φιλανθρωπική Επιτροπή προέβη σε απολογισμό, καταγράφοντας τις δράσεις και τις προσπάθειες των εθελοντριών.

Σύμφωνα με τον απολογισμό τους, οι «Γυναίκες της Αγάπης» μέσα στο 2022:

  • Στήριξαν την Οικογένεια Ηθικά και Οικονομικά τόσο, όσο το επέτρεπε το εύρος του προϋπολογισμού τους, που δημιουργήθηκε από τις συνδρομές των μελών, τις χορηγίες διαφόρων φορέων, επιχειρηματιών, ιδρυμάτων και την πώληση του Κοινωνικού Λαχείου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών κλπ.
  • Προσπάθησαν να διευρύνουν το κοινωνικό και μορφωτικό επίπεδο των παιδιών τους προσφέροντας φροντιστηριακά μαθήματα. Επίσης προσφέρουν ανά έτος στα παιδιά όλα τα σχολικά είδη, βιβλία ξένων γλωσσών, είδη ιματισμού, υπόδησης, κλπ.
  • Βοήθησαν οικονομικά την Οικογένεια, όπου και όταν χρειάστηκε για να ορθοποδήσει, πληρώνοντας: λογαριασμούς ΔΕΚΟ (Ηλεκτρικό Ρεύμα, ΔΕΥΑΞ κλπ), θέρμανση παντός είδους (ξύλα, πέλλετ, φιάλες υγραερίου κλπ), ενοίκια, καύσιμα και εισιτήρια μετακίνησης ασθενών στα διάφορα Νοσοκομεία εκτός πόλης κλπ.
  • Ανέλαβαν ολοκληρωτικά την στήριξη Απόρων Πολυτέκνων Οικογενειών, με την οικονομική βοήθεια χορηγών πληρώνοντας εδώ και τέσσερα έτη το ενοίκιο της οικίας τους.
  • Τροφοδότησαν εκατό περίπου οικογένειες με διάφορα είδη καθαριότητας, διάφορα τρόφιμα, κρέας, ψάρια, πουλερικά, είδη παντοπωλείου, είδη οικοσκευής κλπ.
  • Καθοδήγησαν, πρότειναν και ανέλαβαν όπου χρειάστηκε, την επίλυση διαφόρων προβλημάτων που προκύπτουν στην Οικογένεια, τόσο από την οικονομική υστέρηση, όσο και από την κρατική απαξίωση.
  • Βοήθησαν στην διαδικασία έκδοσης συντάξεων (προνοιακών και μη), εύρεση εργασίας κλπ.
  • Συνεργάστηκαν με τις διάφορες Δημόσιες Υπηρεσίες (Εφορία, ΕΟΠΥ, ΙΚΑ, Δασαρχείο κλπ) όπως και με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης (τις κοινωνικές κατά κύριο λόγο) για την διευκόλυνση των αιτούντων την βοήθεια μας, και τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την άμεση ανταπόκρισή τους και την αμέριστη βοήθεια και συμπαράστασή τους.
  • Συνεργάστηκαν επίσης με διάφορους άλλους συλλόγους της πόλης της Ξάνθης καθώς και με φιλανθρωπικές ομάδες γειτονικών πόλεων κλπ.
  • Διοργάνωσαν και συμμετείχαν σε εκδηλώσεις όπως: Ραδιομαραθώνιος Αγάπης υπέρ του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος», ομιλίες ειδικού περιεχομένου που αφορούν την οικογένεια και τα παιδιά κλπ.

Στο τέλος του απολογισμού η Φιλανθρωπική Επιτροπή «Γυναίκες της Αγάπης» εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τις επιχειρήσεις, τους ιδιώτες και τους θεσμικούς φορείς που βοήθησαν και διευκόλυναν το έργο του Συλλόγου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εαρινή σπορά φυτικών ειδών στο Δέλτα Έβρου για τη νανόχηνα

Η δράση περιλάμβανε σπορές συγκεκριμένων φυτικών ειδών σε υποβαθμισμένες αγροτικές εκτάσει…