Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο Νίκος Γκάλης θα αναγορευτεί από το ΑΠΘ επίτιμος διδάκτορας του ΤΕΦΑΑ

Ο Νίκος Γκάλης θα αναγορευτεί από το ΑΠΘ επίτιμος διδάκτορας του ΤΕΦΑΑ

0

Η τελετή αναγόρευσης θα γίνει την Παρασκευή 3 Μαρτίου

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού θα αναγορευτεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ο Νίκος Γκάλης, για την προσφορά του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό και για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στην κοινωνία.

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Για τον ζωντανό θρύλο του ελληνικού αθλητισμού θα μιλήσουν ο πρύτανης καθ. Νίκος Παπαϊωάννου, ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, καθ. Γεώργιος Τζέτζης και ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ, καθηγητής Κωνσταντίνος Αλεξανδρής. Τον έπαινο του τιμωμένου θα εκφωνήσει ο κ. Τζέτζης και η εκδήλωση θα κλείσει με την αντιφώνηση- ομιλία του Νίκου Γκάλη.

Πρόκειται για  μία ακόμα τιμή για τον άνθρωπο που έστειλε χιλιάδες παιδιά στα γήπεδα μπάσκετ την δεκαετία του 80′ μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον Παναγιώτη Φασούλα, τον Φάνη Χριστοδούλου και τους υπόλοιπους διεθνείς που οδήγησαν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης το 1987.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Γκάλης είναι μεταξύ άλλων ο πρώτος Έλληνα καλαθοσφαιριστής που μπήκε στο Hall of Fame της FIBA (2007) και ο μοναδικός Έλληνας καλαθοσφαιριστής που έχει εισέλθει στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame στις ΗΠΑ το 2017.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …