Τι υποστήριξε ο προπονητής του
Ο Μίλτος Τεντόγλου απέδειξε για άλλη μία φορά ότι είναι φτιαγμένος από «μέταλλο» πρωταθλητή. Με φοβερή επίδοση στα 8,41 μ. με το τέταρτο άλμα του ο Μίλτος Τεντόγλου, έκανε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2023, λίγες ώρες μετά την ακύρωση του άλματός του στα 8,40μ από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (World Atheltics). Η απόφαση της World Athletics στηρίχτηκε στο σκεπτικό πως τα παπούτσια που φορούσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο απαγορεύονται σε αγώνες άλματος εις μήκος.
Μετά από αυτή την απόφαση ο Μίλτος Τέντογλου είπε ««είμαι αηδιασμένος. Δεν με νοιάζει για την επίδοσή μου με άλμα στα 8.40μ. Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω. Απλά είναι άδικο».
Και αφού είπε ότι μπορεί να κάνει αυτή την επίδοση, όποτε θέλει, το έκανε πράξη. Έκανε άλμα στα 8,41μ. και απέδειξε γιατί είναι κορυφαίος αθλητής.
Ο προπονητής του κ. Πομάσκι απαντώντας αν θύμωσε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είπε: «εννοείται, αλλά ο Μίλτος έχει αυτό το χαρακτηριστικό, που τον φέρνει σε θετική πλευρά, δεν τον φέρνει σε αρνητική πλευρά, γιατί μπορεί κάποιος αθλητής να αποσυντονιστεί τελείως, μπορεί να παρατήσει την προσπάθειά του».
Ερωτηθείς αν ο Μίλτος Τεντόγλου δήλωσε πράγματι ότι «μπορώ να πηδήξω το 8,40 όποτε θέλω», ο κ. Πομάσκι απάντησε: «Το είπε και το εννοεί και το ξέρει. Δηλαδή αν πηδάς, 8,30-8,40 είναι το ίδιο και άμα πατάς και 10 πόντους όπως πάτησε χτες, 8,51. Δεν λέει τίποτα αυτό, είναι αγώνας, είναι προσπάθεια και νομίζω ότι το κάνει με τον καλύτερο τρόπο ο Μίλτος Τεντόγλου».
«Το παπούτσι δεν κάνει τον αθλητή. Ο αθλητής κάνει το παπούτσι»
Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι στον ίδιο αγώνα έκανε τις τέσσερις καλύτερες φετινές επιδόσεις στον κόσμο, ο κ. Πομάσκι σημείωσε ότι «αυτό λέει πολλά».
Όλοι είναι στο πλευρό του, υπογράμμισε, «γιατί όλοι έχουν υποστεί από ένα τέτοιο πράγμα». «Και για μένα είναι αδικία να μην μπορεί να πιστοποιηθεί ένα πράγμα που κάνεις 100 και 200 μέτρα με αυτά τα παπούτσια και 400. Το παπούτσι δεν κάνει τον αθλητή. Ο αθλητής κάνει το παπούτσι» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι η «αδικία πνίγει πολλές φορές, γιατί το παπούτσι δεν είναι φτιαγμένο για να προσθέσει ένα πόντο στην επίδοση του αθλητή».