Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Μέχρι και τη Χρύσα βολτάρουν τα αγριογούρουνα

Μέχρι και τη Χρύσα βολτάρουν τα αγριογούρουνα

0

Σηκώνει τους ώμους το Δασαρχείο Ξάνθης

 

Σταμάτησε το πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης

 

Δύο αγριογούρουνα εθεάθησαν στον οικισμό της Χρύσας να περπατούν αμέριμνα στον δρόμο δίπλα από κατοικία. Η παρουσία των ανθρώπων ουδόλως τα θορύβησε. Το αντίθετο συνέβη με τους κατοίκους της Χρύσας που τα είδαν να βολτάρουν δίπλα στα σπίτια τους και ενδεχομένως να μπουν στις αυλές τους την νύχτα για να βρουν τροφή. Μάλιστα τα βιντεοσκόπησαν και τα κοινοποίησαν στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Στραβά και ανάποδα και τα καλά να λέγονται». Να σημειώσουμε ότι ο αριθμός των αγριογούρουνων έχει αυξηθεί πολύ και δημιουργούν πολλά προβλήματα τόσο στον κάμπο όσο και στα ορεινά του νομού.

Σηκώνει τους ώμους το Δασαρχείο Ξάνθης  – Σταμάτησε το πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης

Όπως μας αναφέρει ο Δασάρχης Ξάνθης κ. Χρήστος Μήλιος το αγριογούρουνο είναι ένα άγριο θήραμα που μετακινείται για να βρει τροφή. Να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα που είχε εφαρμοστεί για τον περιορισμό των αγριογούρουνων στην πεδινή περιοχή κυρίως που κατέστρεφαν σοδειές σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογος Ξάνθης έχει λήξει και δεν έχει ανανεωθεί. Ο κ. Μήλιος τόνισε πως η αρμοδιότητα δεν ανήκει στο Δασαρχείο αλλά στο Τμήμα Θήρας του ΥΠΕΝ και από εκεί πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Το ζήτημα είναι ότι πρόκειται για άγρια ζώα δυνατά και είναι πιθανό να προκαλέσουν ατυχήματα είτε σε οδηγούς είτε σε πεζούς. Και το ερώτημα είναι ποιος θα έχει την ευθύνη;

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…