Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με προσωρινό προσωπικό επιχειρεί να λύσει το θέμα της φύλαξης στα Νεκροταφεία ο δήμος Ξάνθης

Με προσωρινό προσωπικό επιχειρεί να λύσει το θέμα της φύλαξης στα Νεκροταφεία ο δήμος Ξάνθης

0

Προκειμένου να αντιμετωπίσει το εντεινόμενο πρόβλημα των επιθέσεων σε επισκέπτες

Αντιδήμαρχος, Στ. Ιγιαννίδης στο ‘’Ε’’: «Προτεραιότητά μας οι πρωινές ώρες, προκειμένου να κατοχυρώσουμε την ασφαλή πρόσβαση των δημοτών»

Εντεινόμενο είναι το πρόβλημα των επιθέσεων και ληστειών στο χώρο των Κοιμητηρίων του δήμου Ξάνθης. Το ζήτημα έχει δημιουργήσει προβληματισμό στην τοπική κοινωνία καθώς και στη δημοτική αρχή, που επιχειρεί να λάβει αποτελεσματικές πρωτοβουλίες.

«Ο κίνδυνος ληστείας είναι μεγαλύτερος κατά τις πρωινές ώρες-Θα επιχειρήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα με προσλήψεις προσωρινού προσωπικού» Στέφανος Ιγιαννίδης Αντιδήμαρχος Συντηρήσεων Υποδομών, Ηλεκτρομηχανικού και Κοιμητηριών

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Ξάνθης, Μανώλης Φανουράκης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης, τοποθετήθηκε για το συχνό φαινόμενο των επιθέσεων. Σημείωσε: «Ήδη με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα και στην συνέχεια, ακολούθησε επιτόπια επίσκεψη, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες και την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης .Αποφασίστηκε πρώτον ο Δήμος Ξάνθης να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη ατόμων μέσα από το πρόγραμμα 55-67 ετών για την φύλαξη των νεκροταφείων και δεύτερον ανατέθηκε στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος να εκπονήσει σχετική μελέτη για τη φύλαξη, έτσι ώστε να δοθούν σε ιδιώτη τόσο οι εργασίες εντός του κοιμητηρίου, όσο και η φύλαξη».

Σχεδιασμό για τη φύλαξη με πέντε άτομα από το προσωρινό προσωπικό

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω ο Στέφανος Ιγιαννίδης, αρμόδιος Αντιδήμαρχος Συντηρήσεων Υποδομών, Ηλεκτρομηχανικού και Κοιμητηριών, ενημέρωσε μέσω του ‘’Ε’’ ότι: «Χάρη στην άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας συνελήφθη ο ένας από τους δύο υπαίτιους της ληστείας που διαπράχθηκε πριν λίγες μέρες στα Νεκροταφεία της πόλης μας. Οι δράστες είναι κυρίως νεαρά άτομα, παιδιά. Αναφορικά τώρα με τα μέτρα που στοχεύουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ως δημοτική αρχή θα κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε με στόχο να κατοχυρώσουμε την ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών στο ιερό αυτό χώρο. Προς το παρόν μία κυρία παρέχει υπηρεσίες φύλαξης στο πλαίσιο κοινωφελούς προγράμματος και απασχολείται συνολικά πέντε ώρες. Αναμφισβήτητα ο κίνδυνος επιθέσεων είναι μεγαλύτερος κατά τις πρωινές ώρες και συγκεκριμένα από τις 12 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, όταν και επισκέπτεται ο κόσμος το χώρο. Συνεπώς, λαμβάνοντας αυτό υπόψη μας στα άμεσα σχέδιά μας-στον προγραμματισμό μας ως δήμος είναι να προσλάβουμε πέντε άτομα μέσω 8μηνων ή άλλων προγραμμάτων με απώτερο στόχο να αποσοβήσουμε τον κίνδυνο για παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον».

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…