Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ματαίωση της συναυλίας του τράπερ FY

Ματαίωση της συναυλίας του τράπερ FY

0

Δήλωση Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη: “Δεν είμαι διατεθειμένος να ρίξω νερό στον μύλο του διχασμού της τοπικής κοινωνίας στην κορυφαία ετήσια εκδήλωση, της πόλης που υπηρετώ”

Βολιδοσκοπούνται οι καλλιτέχνες Stavento, Ήβη Αδάμου, Γιώργος Τσαλίκης και Τριαντάφυλλος

 

Ματαιώθηκε η συναυλία του τράπερ FY μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης σε ανακοίνωσή του ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη αφήνοντας ωστόσο αιχμές για “σκοπιμότητες συνδικαλιστικού τύπου”, όπως σημειώνει. Διευκρινίζουμε πως προηγήθηκε η ανακοίνωση της  ΕΛΜΕ Ξάνθης που εξέφρασε την αντίθεσή της : “Ως σωματείο ήμασταν πάντα υπέρ της συμμετοχής των παιδιών των σχολείων μας στις λαογραφικές και πολιτιστικές γιορτές της Ξάνθης. Στην περίπτωση όμως του καλεσμένου από τον Δήμο Ξάνθης τράπερ FY, ως παιδαγωγοί, είμαστε κάθετα αντίθετες/οι στη συμμετοχή των μαθητριών και οι μαθητών μας σε μία εκδήλωση όπου όχι μόνο δεν προάγεται ο πολιτισμός αλλά αντίθετα προβάλλονται, χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό, τα ναρκωτικά, η βία και ο σεξισμός και όλα αυτά μια ξεδιάντροπη περηφάνια. Ζητάμε από τους «Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων» και την «Ένωση Γονέων» να πάρουν θέση και καλούμε τον δήμο να ματαιώσει άμεσα τη συναυλία”.

Στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος εξηγεί πως οδηγήθηκε σ’ αυτή την απόφαση παρότι όπως σημειώνει “Γνωρίζω ότι θα στενοχωρήσω τη νεολαία της Ξάνθης -αλλά και άλλων περιοχών της Θράκης- που ανέμεναν με ανυπομονησία να δουν στη σκηνή έναν από τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες” , επειδή:  “Δεν είμαι διατεθειμένος να ρίξω νερό στον μύλο του διχασμού της τοπικής κοινωνίας στην κορυφαία ετήσια εκδήλωση, της πόλης που υπηρετώ”.

Ματαίωση της συναυλίας του τράπερ FY με απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης – Η ανακοίνωση 

“Τις τελευταίες μέρες εντάθηκαν οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με τη συμμετοχή καλλιτέχνη της τραπ στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2023. Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης δεσμεύτηκε, εξ αρχής, ότι κατά τη διάρκεια της συναυλίας δεν πρόκειται να ακουστούν τραγούδια και λέξεις ακατάλληλου περιεχομένου.

Γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να είμαστε ανεκτικοί σε μορφές τέχνης που ξεπερνούν τα όρια του συμβατικού.

Αξιακά όμως τοποθετώ πιο πάνω τη γαλήνη και την ενότητα της τοπικής κοινωνίας.

Και δεν είμαι διατεθειμένος να ρίξω νερό στον μύλο του διχασμού της τοπικής κοινωνίας στην κορυφαία ετήσια εκδήλωση, της πόλης που υπηρετώ.

Ιδίως όταν σκοπιμότητες συνδικαλιστικού τύπου, μπορεί να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Όσο είμαι ο Δήμαρχος της Ξάνθης δε θα επιτρέψω ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο.

Γι’ αυτό και αποφάσισα να ματαιώσω την εν λόγω συναυλία, αναλαμβάνοντας, ως επικεφαλής της διοίκησης, εξ ολοκλήρου την ευθύνη.

Γνωρίζω ότι θα στενοχωρήσω τη νεολαία της Ξάνθης -αλλά και άλλων περιοχών της Θράκης- που ανέμεναν με ανυπομονησία να δουν στη σκηνή έναν από τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες.

Θέλω όμως να τους ζητήσω να θυμηθούν εκείνο το βράδυ του Φεβρουαρίου, πριν από τρία χρόνια, όταν συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες, αρνούμενοι να πειθαρχήσουν στις απαγορεύσεις της κυβέρνησης για την πανδημία απαιτώντας να πραγματοποιηθεί η βραδινή παρέλαση του Καρναβαλιού μας.

Τότε, σας είχα ζητήσει να κάνετε έναν μικρό συμβιβασμό, ιεραρχώντας την υγεία των γονιών και των παππούδων σας πιο ψηλά. Και το σεβαστήκατε.

Σήμερα σας ζητώ έναν ακόμη, μικρότερης σημασίας, συμβιβασμό. Να δεχθείτε ότι αυτό που θέλατε να παρακολουθήσετε δημόσια, δεν έχει γίνει γενικότερα κοινωνικά αποδεκτό.

Σας είχα υποσχεθεί ότι θα έρχονταν η μέρα που θα φτιάχναμε ένα καρναβάλι, αφιερωμένο σε σας. Και ήρθε η ώρα. Ακόμη και μέσα από αυτόν τον μικρό συμβιβασμό θα πετύχουμε ένα Καρναβάλι που αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι πεδίο ζωντάνιας, κεφιού, έμπνευσης, αλλά και συνύπαρξης, ανάμεσα στο παλιό και το καινούριο, σεβασμού στον τρόπο έκφρασης όλων μας”.

Πληροφορίες από τον Κέντρο Πολιτισμού αναφέρουν πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασης και βολιδοσκοπούνται οι  καλλιτέχνες Stavento, Ήβη Αδάμου, Γιώργος Τσαλίκης και Τριαντάφυλλος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Κομοτηνή την Παρασκευή 30 Ιουνίου θα φιλοξενήσει τη Νατάσσα Μποφίλιου

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, με την αρωγή της …