Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ξηλώνεται το σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας

Ξηλώνεται το σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας

0

Αφαιρέθηκε η μεταλλική κατασκευή θα αφαιρεθεί και το σιντριβάνι

Μ. Τσέπελης , Δήμαρχος Ξάνθης: « Ήταν μια αστοχία που την διορθώνουμε»

 

Φεύγει και το έργο «Ξάνθη, η πόλη με τα 1000 χρώματα» στην Δυτική είσοδο της πόλης –  Θα τοποθετηθεί ανδριάντας του Δημόκριτου στη θέση του

 

 

 

Θέμα ωρών ήταν να αποξηλωθεί η μεταλλική κατασκευή που περιέκλειε το μικρό σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία της πόλης μας και θέμα ημερών η απομάκρυνση και της δεξαμενής του.   

Μ. Τσέπελης , Δήμαρχος Ξάνθης: « Ήταν μια αστοχία που την διορθώνουμε»

Από το πρωί της Πέμπτης συνεργείο των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου με ειδικά μηχανήματα ξήλωσε την μεταλλική κατασκευή του σιντριβανιού. Να θυμίσουμε ότι το εν λόγω διακοσμητικό στοιχείο ήταν αμφιλεγόμενο για την εικαστική του αξία και δημιούργησε πολλές συζητήσεις. Ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης το χαρακτήρισε «αστοχία» και είχε δεσμευτεί για την απομάκρυνσή του. Όπερ και εγένετο. Να σημειώσουμε ότι το σχήμα της  μεταλλικής κατασκευής βασίστηκε σε μια φωτογραφία της πλατείας στις αρχές 20 αιώνα όταν εκεί υπήρχε ενα οίκημα. Η ιδέα ήταν να αποτυπωθεί σε μια πιο σύγχρονη μινιμαλιστική εκδοχή ωστόσο το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε μάλλον την προσδοκία.

Φεύγει το έργο «Ξάνθη, η πόλη με τα 1000 χρώματα» – Θα τοποθετηθεί ανδριάντας του Δημόκριτου στη θέση του

Ένα άλλο αμφιλεγόμενο έργο είναι αυτό στην Δυτική είσοδο της πόλης με την ονομασία «Ξάνθη, η πόλη με τα 1000 χρώματα». Όπως ανέφερε ο κ. Τσέπελης και αυτό πρόκειται σύντομα να απομακρυνθεί και στην θέση του θα τοποθετηθεί ένας αδριάντας του Δημόκριτου. Να σημειώσουμε ότι αποτελεί αίτημα του Μητροπολίτη να τιμηθεί από τον δήμο Ξάνθης ο μεγάλος Αβδηρίτης Φιλόσοφος που είναι συνδεδεμένος με τον brand name όλης της Ξάνθης και της Θράκης. Μάλιστα στην κοπή πίτας στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε σ’ αυτό και απέσπασε τη διαβεβαίωση του δημάρχου κ. Τσέπελη ότι δρομολογείται η υλοποίηση του ανδριάντα και πως θα είναι ένα έργο αντάξιο του εμβληματικού φιλοσόφου, για τον οποίο είμαστε περήφανοι όλοι.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…