Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξέφυγε… η κατάσταση με τις φόλες σε αδέσποτα σκυλιά στον Πολύσιτο!

Ξέφυγε… η κατάσταση με τις φόλες σε αδέσποτα σκυλιά στον Πολύσιτο!

0

Έχουν κινητοποιηθεί ο δήμος και η αστυνομία.-Έντονη ανησυχία-διαμαρτυρία-αγανάκτηση και από τους Αδέσποτους Φίλους Ξάνθης

Λ. Τζεμπραηλίδου: «Μετράμε πάνω από 15 απώλειες σε αδέσποτα σκυλιά στον Πολύσιτο-Το προηγούμενο διάστημα είχαμε περιστατικά και σε Άβδηρα, Πόρτο Λάγος-Αρρωστημένα άτομα δρουν ανεξέλεγκτα!»

Αποτροπιασμό και συνάμα οργή για την έλλειψη στοιχειώδους ανθρωπιάς μαρτυρά η είδηση που μεταδίδουν οι «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης» αναφορικά με τα σκυλιά που καθημερινά εντοπίζουν νεκρά στον Πολύσιτο , δηλητηριασμένα από φόλες.

«Δεν υπάρχει περιθώριο να συνεχιστεί όλο αυτό με τις φόλες, αφού πλέον το δηλητήριο απειλεί ακόμη και την υγεία των παιδιών!»
Λουλουδιά Τζεμπραηλίδου
Πρόεδρος του Συλλόγου «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης»

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, Λουλουδιά Τζεμπραηλίδου, αναφερόμενη στο εν λόγω θέαμα, τονίζει στο ‘’Ε’’: «Εδώ και μία εβδομάδα ρίχνουν φόλες, δεν σταματάν… που σημαίνει ότι τις ρίχνουνε ακόμη. Μαζεύουμε μικρά σκυλιά, τα οποία τα έχουμε συγκεντρώσει σε μία αυλή για να δούμε τι θα γίνει από εδώ και στο εξής».

Πάνω από 15 οι απώλειες…

«Ο αριθμός των σκυλιών έχει ξεφύγει… σίγουρα είναι πάνω από δεκαπέντε και υπάρχουν πόσα άλλα που δεν τα έχουμε βρει, δεν ξέρουμε πού πέθαναν», σημειώνει.

 Φόλες και σε Άβδηρα-Πόρτο Λάγος

«Γενικά σε διάφορα σημεία του χωριού έχουν βρεθεί φόλες, σε κεντρικά και μη σημεία με θύματα αδέσποτα. Έχουμε διαπιστώσει ότι ο Πολύσιτος είναι ένα χωριό όπου ρίχνουν φόλες. Πριν λίγο διάστημα είχαν εντοπιστεί πολλά πεθαμένα σκυλιά και στα Άβδηρα, όπως επίσης και στο Πόρτο Λάγος», επισημαίνει στη συνέχεια.

Ζήτημα επικινδυνότητας και για τα παιδιά

Η ίδια ακόμη, τονίζει: «Επισκέφθηκαν το σημείο εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής και η αστυνομία, διότι τα πράγματα σοβάρεψαν .Άλλωστε, όταν υπάρχουν διασκορπισμένες φόλες και δηλητηριασμένα σώματα, τότε όλο αυτό το δηλητήριο το απορροφά η γη. Βέβαια, πρόκειται για ισχυρά δηλητήρια, δηλαδή, κινδυνεύουν και παιδιά. Δεν έχεις δικαίωμα να πάρεις μία ψυχή στο λαιμό σου! Αυτά τα άτομα έχουν κάποιο είδος διαταραχής, είναι αρρωστημένο όλο αυτό!».

Ο σύλλογος σε σχετική ανάρτηση, γνωστοποιώντας το γεγονός και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου αναφέρει: «Καθημερινά εδώ και μια εβδομάδα βρίσκουν νεκρά σκυλιά στους δρόμους. Οποιος είδε η ξέρει αυτόν τον άρρωστο άνθρωπο που ρίχνει φόλες, ας κάνει μια ενέργεια να σωθεί το χωριό. Δεν θα γνωστοποιηθεί το όνομα του. Μήνυση κατά άγνωστου θα κάνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Μην ξεχνάτε επίσης ότι έχετε παιδιά κι εγγόνια που παίζουν ,καθώς κι ότι  πατάτε τα δηλητήρια και μπαίνετε στα σπίτια σας. Αυτοί οι αισχροί άνθρωποι είναι για ψυχιατρείο! Πρέπει να το χωνέψετε αυτό!»

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…