Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Καβγάς Φανουράκη – Μελισσόπουλου για τη συναυλία του FY

Καβγάς Φανουράκη – Μελισσόπουλου για τη συναυλία του FY

0

«Βαριές» κουβέντες στο δημοτικό συμβούλιο – Στήριξη Τσέπελη σε Ασκαρίδη

 

Δημόσιο ευχαριστώ του δημάρχου: «Ευχαριστώ τον υπέροχο κόσμο της Ξάνθης για την συγκινητική του ανταπόκριση για βοήθεια τους σεισμόπληκτους Τουρκίας – Συρίας»

 

Σε κλίμα …αμφισημίας διεξήχθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 15/2 στις 3μ.μ. με 31 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Από την μια υπήρξε κλίμα ευφορίας επαινετικά σχόλια για την άμεση αντίδραση του δήμου και των φορέων και κυρίως του κόσμου της Ξάνθης, στο να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας προσφέροντας τρόφιμα και από την άλλη κλίμα δυσφορίας υπό την γκρίζα σκιά της ματαίωσης της συναυλίας του τράπερ FY . Τα ‘πυρά’ από την αντιπολίτευση είχαν στόχο τόσο τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού κ. Ηλία Ασκαρίδη για τις επιλογές του όσο και τον δήμαρχο για την διαχείριση του θέματος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή αθηναίικού Μέσου. Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε εναντίον του Σάββα Μελισσόπουλο ο αντιδήμαρχος κ. Φανουράκης χρησιμοποιώντας βαριούς χαρακτηρισμούς προκαλώντας και την σύσταση του προέδρου να είναι πιο ήπιος στις εκφράσει του. Ενδεικτικά παραθέσουμε κάποια αποσπάσματα από την συζήτηση.

Όλα όσα ειπώθηκαν για την συναυλία που δίχασε

Δημαρχόπουλος για το θέμα του τράπερ: «Δεν έχει να κάνει μόνο αν ένας καλλιτέχνης ήταν αρεστός σε μια μερίδα πολιτών ή όχι έχει να κάνει με μια ιστορία του θεσμού. Τα αντανακλαστικά του δημάρχου ευτυχώς  λειτούργησαν και ματαιώθηκε η συναυλία και επήλθε ηρεμία. Δεν παίζουμε, δεν πειραματιζόμαστε με τους θεσμούς μας και όταν γίνονται λάθη φροντίζουμε”.

Μελισσόπουλος: «Συγχαίρω όλους τους πολίτες, τους εκπαιδευτικούς, τα ΜΜΕ έτσι ώστε να ματαιωθεί η συναυλία που δεν άρμοζε με το πρόγραμμα των ΘΛΕ. Διασώθηκε το κύρος των ΘΛΕ, η κοινωνία έχει την δύναμη να αλλάζει όταν κάτι δεν της αρέσει. Θλιβερή παραφωνία κάποια ΜΜΕ που στην αρχή εγκωμίαζαν τον δήμαρχο και  μετά τον είπαν μπράβο όταν ακύρωσε την συναυλία».

Γεωργιάδης: «Νιώθουμε ικανοποίηση για την ματαίωση της συναυλίας πρέπει να θέτουμε αναχώματα στη διάβρωση συνειδήσεων της νεολαίας μας και τα πρότυπα του μηδενισμού που προάγονται»

Ο κ. Ασκαρίδης έδωσε διευκρινήσεις για την αμοιβή της Λένας Ζευγαρά ενώ αναφέρθηκε και στο κόστος παλαιότερων διοργανώσεων: «Λυπάμαι που δεν ήρθε κανένας δεν ήρθε να με ρωτήσει για την αμοιβή της Λένας Ζευγαρά. 18 άτομα ήρθαν μαζί της. Στη διάθεσή σας όλα τα χαρτιά να σας τα αναλύσω. Αλλάζουν οι αμοιβές των καλλιτεχνών. Οι Locomondo το Σάββατο έκλεισα με 22.000 στο Νευροκόπι και με 19.000 σε μας. Τον FY δεν τον γνωρίζω. Αφουγκραζόμαστε τον κόσμο. Μας έπιασαν και μας τον ζήτησαν.  Τον κάναμε πιο μεγάλη φίρμα. Ζητώ δημόσια συγγνώμη αν ήμουν λάθος. Με κατηγορήσατε ποτέ τέτοιες υπερτιμολογήσεις: Το 2017 το κόστος ήταν 206.000 ευρώ, το 2018 240.000, το 2019 270.000 , το 2021 50.000, το 2022 146.000 και το 2023  θα περάσει τα 200.000 μπορεί να πιάσει 300.000 ευρώ.

Λύρατζης: Από την μια μας λέτε ότι κοστίζουν τα μεταφορικά. 16 άτομα είπε σε αθηναϊκή εκπομπή ο δήμαρχος. Το ίδιο βράδυ η Ζευγαρά τραγουδάει σε νυχτερινό μαγαζί στην Θεσσαλονίκη. 5000 διαμονή και μεταφορικά από την Θεσσαλονίκη; Έχετε να μας φέρετε παραστατικά; Σταματώ εδώ και λέω ότι πρέπει να πετύχουμε και μετά θα τα πούμε…»

Φανουράκης: “Ο FY ήταν στο πρόγραμμα ΘΛΕ 2020 γιατί κανείς δεν αντέδρασε; Ζούμε το θέατρο του παραλόγου…Η ανοησία, ο παραλογισμός έχουν γίνει καλές φιλενάδες! Εκλογές δεν πρόκειται να κερδίσετε αλλά ένα ρόλο στα πρωινο -μεσημεριανά! Κύριε Μελισσόπουλε αποκρύπτεται τα κονδύλια προηγουμένων περιόδων και μέσα σ’ αυτά και της δικής μου θητείας. Θέλετε να υποβιβάσετε την διοργάνωση. Δεν είστε μηδενιστές έχετε πιάσει κέντρο στην χυδαιότητα. Και όπως έλεγε και κάποιος από τον χώρο σας. Δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε. Χρησιμοποιήσατε και την εκκλησία…»

Μελισσόπουλος: «Είναι κατάντια για μια πόλη να έχει αντιδήμαρχο τον κ. Φανουράκη. Αυτός ο τρόπος χυδαιολογίας όπως τον έδωσαν να το διαβάσει  του το επιστρέφω»

Φανουράκης: Είναι κατάντια να ψεύδεστε και να κάνετε τον ανήξερο ότι  μέλος της παράταξής σας χλευάζει τον κ. Ασκαρίδη και σεις κάνετε λάικ».

Τσέπελης: «Με πειράζουν οι μικρότητες, ποτέ δεν θα ασχοληθούμε για το κόστος των σχημάτων και να αφήνουμε υπονοούμενα ότι κάποιος μεσολαβεί για  μεγαλύτερα κόστη. Κάθε περίοδο ένα σχήμα μπορεί να έχει μικρότερο ή μεγαλύτερο κόστος. Δεν χωράνε μικρότητες σ’  αυτόν θεσμό. Στηρίζω τον Ηλία Ασκαρίδη. Κάνατε προτάσεις και τις απορρίψαμε; Ο θεσμός έχει ένα κόστος 200.000 ευρώ Να ενωθούμε όλοι μαζί  και να κάνουμε τις γιορτές όσο καλύτερες μπορούμε».

Τσέπελης: «Ευχαριστώ τον υπέροχο κόσμο της Ξάνθης για την συγκινητική του ανταπόκριση για βοήθεια στους σεισμόπληκτους Τουρκίας – Συρίας»

Σ’ ότι αφορά την ανταπόκριση στους σεισμούς της Τουρκίας και της Συρίας ο κ. Φανουράκης είπε πως ο δήμος Ξάνθης ήταν ο πρώτος της Ελλάδος που προέβη άμεσα στην συλλογή τροφίμων ενώ ο δήμαρχος απηύθυνε δημόσιο ευχαριστήριο: «Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που κάνουν οι συμπολίτες μας.  Ευχαριστώ δημόσια τον υπέροχο κόσμο μας.  Την ευθύνη μεταφοράς θα την αναλάβει ο δήμος όπως και την διάθεση του προσωπικού».

Μαριάννα  Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τους 42 υποψηφίους στις ευρωεκλογές παρουσίασε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Ανάμεσά τους ο Βασίλης Μπέλλος, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του …