Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ηχηρό «Όχι» στο επίμαχο Π.Δ. 85/2022 από τους καλλιτέχνες της Θράκης

Ηχηρό «Όχι» στο επίμαχο Π.Δ. 85/2022 από τους καλλιτέχνες της Θράκης

0

Κινητοποίηση που αφορούσε το σύνολο των ανθρώπων της τέχνης από τους τρεις νομούς της Θράκης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Κομοτηνή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας παράλληλη με αυτή των εκπαιδευτικών

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι καλλιτέχνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Θράκη διαδήλωσαν χτες δηλώνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την στήριξη τους στους συναδέλφους τους όσον αφορά στο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 το οποίο, κατά κοινή ομολογία, μετατρέπει όλους τους καλλιτέχνες σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να βρίσκεται αντιμέτωπη με τη δυσαρέσκεια των καλλιτεχνών για το συγκεκριμένο διάταγμα.

Παράλληλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από τους εκπαιδευτικούς στο Ν. Ροδόπης ώστε να δηλώσουν την αντίθεση τους στην διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης ενώ οι δύο πορείες βρέθηκαν μαζί στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής.

Με αυτόν τον τρόπο, οι δυο εργασιακοί κλάδοι ένωσαν τις φωνές τους με σκοπό να καταδείξουν την αντίθεση τους στην πολιτική που χαράσσει η κυβέρνηση και να διεκδικώντας τους καλύτερους δυνατούς όρους διαβίωσης και παράλληλα δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δήμος Ξάνθης: Ξεκινά η ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της πόλης

Ο Δήμος καλεί τους κατοίκους να προχωρήσουν σε έκδοση Κάρτας Μονίμου Κατοίκου Ο Δήμος Ξάνθ…