Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Έρευνα για εικονικά σύμφωνα συμβίωσης συνοριοφυλάκων στον Έβρο

Έρευνα για εικονικά σύμφωνα συμβίωσης συνοριοφυλάκων στον Έβρο

0

Διατάχθηκε διοικητική έρευνα καθώς προέκυψαν πάνω από 100 ολοκληρωμένα ή προγραμματισμένα σύμφωνα συμβίωσης από τη σχολή μέχρι την τοποθέτηση σε Αλεξανδρούπολη ή Ορεστιάδα

Διοικητική έρευνα διεξάγεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, σχετικά με καταγγελλόμενα σε δημοσιεύματα που αφορούν στην υπογραφή εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους Συνοριοφύλακες.

Όπως έχει προκύψει, υπάρχουν ενδείξεις ότι συνήψαν εικονικά σύμφωνα συμβίωσης προκειμένου να τοποθετηθούν σε υπηρεσίες της Αλεξανδρούπολης και όχι της Ορεστιάδας, κάποιοι από τους 250 νεοπροσληφθέντες συνοριοφύλακες της ΕΛ.ΑΣ.

Το σύμφωνο συμβίωσης δίνει στους συνοριοφύλακες από 5 έως 7 μόρια, αυξάνοντας –σε συνδυασμό με τους βαθμούς των εξετάσεων– την πιθανότητα τοποθέτησής τους στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «Καθημερινή», προ της πρόσληψης και φοίτησής τους στη σχολή της ΕΛ.ΑΣ. στο Διδυμότειχο, μόλις έξι υποψήφιοι από τους 250 συνολικά ήταν παντρεμένοι. Τουλάχιστον 40 συνήψαν σύμφωνο συμβίωσης, αφού βγήκαν από τη σχολή, ανάμεσά τους και ένα ζευγάρι ανδρών συνοριοφυλάκων. Υπήρξαν επίσης ενδείξεις ότι άλλοι τουλάχιστον 65 νέοι συνοριοφύλακες θα υπέγραφαν και αυτοί σύμφωνα συμβίωσης έως και χθες (14/2) που ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την τοποθέτησή τους στις αστυνομικές διευθύνσεις Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης.

Χθες γνωστοποιήθηκε η έναρξη της διοικητικής έρευνας, ωστόσο είναι αμφίβολος ο τρόπος που θα διακριβωθεί αν πρόκειται για «λευκά» σύμφωνα συμβίωσης ή για πραγματικά, αφού στην πραγματικότητα η έρευνα μπορεί να φτάσει μέχρι τον έλεγχο της γνησιότητας των συμβολαιογραφικών πράξεων, όπου και δε θα προκύπτει κάποιο πρόβλημα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τροχαίο με διακινητή στο Σέλερο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ατόμων

Το όχημα ήταν δηλωμένο για κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης Συνελήφθη το μεση…