Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίσκεψη του προέδρου Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, Χ. Ταραντίλη στο ΔΠΘ

Επίσκεψη του προέδρου Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, Χ. Ταραντίλη στο ΔΠΘ

0

Ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, ερευνητικά αποτελέσματα spin-off εταιρειών και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν αξιοποιηθεί

Ολοήμερη επίσκεψη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης πραγματοποίησε ο βουλευτής Επικρατείας ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, καθηγητής Χρήστος Ταραντίλης.

Η επίσκεψη του κ. Ταραντίλη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει τον τελευταίο χρόνο με στόχο την ανάδειξη του έργου της ελληνικής ερευνητικής κοινότητας και την καταγραφή προτάσεων για την επιχειρηματική αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων που παράγονται στα ελληνικά πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα.

Αρχικά ο κ. Ταραντίλης βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου τον υποδέχθηκαν ο πρύτανης του ΔΠΘ, καθηγητής Φ. Μάρης, ο αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας, καθηγητής Γ. Μπρούφας, η αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, καθηγήτριας Μ. Γρηγορίου, και η καθηγήτρια Μ. Μιχαλοπούλου, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης.

Στη συνέχεια, μεταβαίνοντας στην Ξάνθη ο κ. Ταραντίλης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δράσεις της πανεπιστημιακής θερμοκοιτίδας Thinc, που ιδρύθηκε πρόσφατα με σκοπό την ανάπτυξη και επιτυχία εκκολαπτόμενων εταιρειών καινοτομίας στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρέχοντας συμβουλευτική, νομική και χρηματοοικονομική υποστήριξη, δικτύωση και προώθηση για την επίτευξη των επιχειρηματικών τους στόχων.

Επιπλέον, ενημερώθηκε για τον ευρωπαϊκό ψηφιακό κόμβο καινοτομίας DiGi AgriFood, όπου το ΔΠΘ συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος και συντονιστής στο θεματικό πεδίο της αγροδιατροφής.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας είχε ακόμη συνομιλίες με ερευνητές -καθηγητές που παρουσίασαν σημαντικά ερευνητικά αποτελέσματα και με ιδρυτές εταιρειών τεχνοβλαστών του ΔΠΘ (spin-off).

Όπως επεσήμανε, ο ίδιος διαπίστωσε ότι: «η αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων, όπως η «Περιφερειακή Αριστεία» και το «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ», συνέβαλε στη διατήρηση και την προσέλκυση ανθρώπινου δυναμικού υψηλής εξειδίκευσης στη Θράκη – μια περιοχή με έντονο δημογραφικό πρόβλημα – πιστοποιώντας ότι η έρευνα και η καινοτομία δείχνουν τον δρόμο για το μέλλον του πανεπιστημίου αλλά και συνολικά για βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…