Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ένα ακόμη εκατομμύριο ευρώ για ασφαλτοστρώσεις στο δήμο Ξάνθης

Ένα ακόμη εκατομμύριο ευρώ για ασφαλτοστρώσεις στο δήμο Ξάνθης

0

Προβληματική η κατάσταση του οδοστρώματος σε πολλές οδούς της πόλης – Αναζήτηση χώρου για την δημιουργία φωταβολταϊκού πάρκου

 

Ανάπλαση πλατείας στο Καρυόφυτο – Διεξαγωγή δημοπρασίας για τον δρόμο Κιμμέρια – Λιβάδι

 

 

Με 11 θέματα εντός και ένα εκτός ημερησίας συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης 8/2 η οικονομική επιτροπή του δήμου Ξάνθης, στην οποία από την αντιπολίτευση ήταν παρών μόνο ο κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Πρότυπο». Τα υπόλοιπα μέλη της αντιπολίτευσης απέχουν από τις συνεδριάσεις. Αρχικά η αιτιολογία ήταν η αντίθεσή τους με τις αρμοδιότητες που δόθηκαν στην Οικονομική από τον νόμο Θεοδωρικάκου αλλά και μετά την κατάπτωσή του στο ΣτΕ και την νέα τροπολογία Βορίδη η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή, δεν επανήλθαν.

Ασφαλτοστρώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης

Στα εκτός ημερησίας ήταν γνωμοδότηση για το έργο που αφορά την βελτίωση της βατότητας σε διάφορα τμήματα των οδών του δήμου. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ και δόθηκε έκπτωση 41%.

Αναζήτηση χώρου για την δημιουργία Φωτoβολταϊκού πάρκου

Ανακρίθηκε προσωρινός ανάδοχος για την παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου για την ωρίμαση έργων ΑΠΕ. Όπως είναι γνωστό ο δήμος Ξάνθης ενδιαφέρεται για τη δημιουργία Φωτοβολταϊκού πάρκου και ως εκ τούτου γίνεται διερεύνηση για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου ώστε να προχωρήσει η μελέτη.

Ήταν το 3ο θέμα στην ημερήσια διάταξη ενώ τα δύο προηγούμενα αφορούσαν κατακύρωση έργου σε οριστικό ανάδοχο του ΤΕΒΑ και «Πολιτιστικές Διαδρομές στην Παλαιά Πόλη Ξάνθης»  μετά από ηλεκτρονικό διαγωνισμό.

Ανάπλαση πλατείας στο Καρυόφυτο – Διεξαγωγή δημοπρασίας για τον δρόμο Κιμμέρια – Λιβάδι

Εγκρίθηκε από την επιτροπή η μελέτη και η διαδικασία για την δημοπρασία για την κατασκευή του έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΑΤΩ ΚΑΡΥΟΦΥΤΟ». Το έργο έχει  προϋπολογισμό 262.000 ευρώ.

Επίσης εγκρίθηκε η διεξαγωγή δημοπρασίας για το έργο : «Βελτίωση βατότητας οδού από τα Κιμμέρια μέχρι τη θέση “Λιβάδι” κοινότητας Κιμμερίων». Το έργο έχει προϋπολογισμό 2.070.000 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες έχει  δεσμευμένους πόρους. Είναι ένα έργο που θα διευκολύνει ιδιαίτερα τους κτηνοτρόφους των Κιμμερίων που έχουν τις μονάδες στα χωριά αυτά.

Τέλος εγκρίθηκε η μελέτη για την ανάπλαση και την βελτίωση της οδικής ασφάλεια της οδού Σάρδεων.

Τα υπόλοιπα θέματα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών και έγκριση νομικής υποστήριξης και κάλυψη εξόδων εκπροσώπησης αιρετών και εξουσιοδότηση των δικηγόρων τού Δήμου Ξάνθης, για την κατάθεση προσφυγής.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναντήθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ με τον βουλευτή της ΝΔ, Άγγελο Συρίγο

Ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε η ανάπτυξη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Χθες Τρί…