Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ελεύθερη διέλευση από τα διόδια της Ν. Καρβάλης για τους στρατιωτικούς ζητά το ΚΚΕ

Ελεύθερη διέλευση από τα διόδια της Ν. Καρβάλης για τους στρατιωτικούς ζητά το ΚΚΕ

0

Τέσσερις βουλευτές με ερώτηση στη Βουλή επισημαίνουν ότι στελέχη του Δ’ ΣΣ από Καβάλα και Δράμα καλούνται να πληρώνουν καθημερινά το αντίτιμο της διέλευσης

Την ελεύθερη διέλευση του στρατιωτικού προσωπικού από τα διόδια της Νέας Καρβάλης ζητούν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ, Δελής Γιάννης, Παπαναστάσης Νίκος, Παφίλης Θανάσης και Στολτίδης Λεωνίδας.

Όπως αναφέρουν: «η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), με έγγραφό της, αναδεικνύει τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά τη λειτουργία των διοδίων της Εγνατίας Οδού στη Νέα Καρβάλη. Πιο συγκεκριμένα, από το φθινόπωρο του 2022, ξεκίνησαν να λειτουργούν τα διόδια της Νέας Καρβάλης, με συνέπεια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που διαμένουν και μετακινούνται καθημερινά μεταξύ των νομών Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, να επιφορτίζονται με το κόστος διέλευσης από τα διόδια. Η συγκεκριμένη οικονομική επιβάρυνση, για το ήδη ελλειμματικό οικογενειακό «βαλάντιο»,  είναι ιδιαίτερα σημαντική, πέραν του γεγονότος ότι η διπλή καθημερινή διέλευση των στελεχών απ’ τα διόδια δεν είναι επιλογή τους, αλλά εκπορεύεται από ανελαστικές υπηρεσιακές υποχρεώσεις».

Όπως επισημαίνουν: «η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα και να διασφαλίσει την ελεύθερη διέλευση των στελεχών που χρησιμοποιούν την Εγνατία Οδό για την μετακίνησή τους από και προς τις μονάδες τους» και ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να διασφαλιστεί άμεσα η ελεύθερη και απρόσκοπτη διέλευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τα διόδια της Νέας Καρβάλης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …