Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Έξι προσλήψεις στον δήμο Αβδήρων

Έξι προσλήψεις στον δήμο Αβδήρων

0

Αιτήσεις έως τις 10 Φεβρουαρίου

 

Ο Δήμος Αβδήρων ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών, συνολικού αριθμού έξι (6) ατόμων, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών για τις ανάγκες του Τμήματος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας έτους 2023.

 

Αναλυτικά:

Ειδικότητα Απαιτούμενα Άτομα Χρονική Διάρκεια Εργασίας
ΥΕ Εργάτες Πέντε (5) Δύο (2) μήνες
ΔΕ Οδηγών Κατηγορίας Β΄ ή C Ένα (1) Δύο (2) μήνες

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Αιτήσεις υποβάλλονται από 06-02-2023 έως και τις 10-02-2023, στο γραφείο

προσωπικού του Δήμου Αβδήρων

Αιτήσεις υποβάλλονται από 06-02-2023 έως και τις 10-02-2023, στο γραφείο προσωπικού του Δήμου Αβδήρων

 

 

ΔΥΠΑ: Αιτήσεις για 3.000 θέσεις εργασίας σε νέο πρόγραμμα με επιδότηση 8.556 ευρώ

Ποιοι συμμετέχουν – Ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις

 

 

Ξεκίνησαν την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις σε νέο πρόγραμμα εξέδωσε η ΔΥΠΑ για την ένταξη 3.000 πρώην μακροχρόνια ανέργων 56 και άνω ετών στον ιδιωτικό τομέα με επιχορήγηση 8.556 ευρώ.

Στόχος της δράσης είναι να στηρίξει τη μετάβαση όσων εργάστηκαν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας στον Δημόσιο τομέα μέσω του σχετικού προγράμματος της ΔΥΠΑ σε θέσεις πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Το «πρόγραμμα-γέφυρα» στον ιδιωτικό τομέα επιχορηγεί την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το πρώτο 12μηνο του προγράμματος επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55- 67 ετών.

Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες και η επιχορήγηση 715 ευρώ μηνιαία για κάθε πρόσληψη. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 25.755.000 ευρώ και θα καλυφθεί από πόρους της ΔΥΠΑ.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα υποβάλουν αίτηση μέσω του gov.gr στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon

 

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr

 

Νεανική επιχειρηματικότητα με επιχορήγηση 14.800 ευρώ

 

Ξεκινούν τη Δευτέρα 13/2 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα

 

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 13:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για τον Β΄ κύκλο του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία».

 

Ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 1.500 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.

 

Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 € και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:

1η δόση 4.000 €, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ

2η δόση 5.400 €, μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη

3η δόση 5.400 €, μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη

Δικαιούχοι της δράσης είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ ηλικίας 18-29 ετών, που υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης και πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση https://www.ependyseis.gr

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 45.000.000 €, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 – 2020».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr

 

 

Νέο πρόγραμμα για άνεργες γυναίκες με επίδομα έως 2.600 ευρώ

 

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ προσκαλεί άνεργες γυναίκες ηλικίας έως 49 ετών να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Συμβουλευτική Υποστήριξη, Κατάρτιση και Πιστοποίηση στον κλάδο της Δημιουργικής Βιομηχανίας ως σύγχρονος πυλώνας του πολιτισμού για άνεργες γυναίκες ηλικίας έως 49 ετών», του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

 

Το πρόγραμμα αφορά 2.000 γυναίκες έως 49 ετών και παρέχει υπηρεσίες:

Α. Συμβουλευτικής

Β. Επαγγελματικής κατάρτισης 520 ώρες στους τομείς ένδυσης & υπόδησης (120 ώρες Θεωρία και 400 ώρες πρακτικής άσκησης)

Γ. Πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων

 

Εκπαιδευτικό επίδομα: έως 2.600 ευρώ

Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής έως και τις 20 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 16:00. Επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων δύναται να παραταθεί με απόφαση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αίτησης συμμετοχής, επισκεφθείτε τη σελίδα https://creati

 

 

Παράταση του ειδικού προγράμματος απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα

 

Παρατείνεται για έναν χρόνο το Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της  Υγείας, με την απασχόληση των ωφελούμενων να συνεχίζεται υπό τους ίδιους όρους και στις ίδιες θέσεις.

Η παράταση προβλέπεται σε κοινή απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…