Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Υφαίνοντας Στιγμές» της Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών Καβάλας

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Υφαίνοντας Στιγμές» της Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών Καβάλας

0

«Είναι μια Έκθεση ρούχων που στις ραφές τους αποτυπώνονται με κάποιον τρόπο τα βήματα της πορείας αυτών των γυναικών», σημείωσε ο δήμαρχος Καβάλας

 

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, εγκαινίασε το απόγευμα της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου 2023, στη Μεγάλη Λέσχη της Καβάλας, την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης «Υφαίνοντας Στιγμές», με έργα που δημιούργησαν πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών Καβάλας.

Όπως τόνισε, στον χαιρετισμό του, ο κ. Μουριάδης, «κληθήκαμε σε μια πολύ ιδιαίτερη Έκθεση, η οποία, πέραν των άλλων, μάς υπενθυμίζει ότι οι άνθρωποι μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά, ακόμη και να φτιάξουμε τα ρούχα που φοράμε, από το μηδέν, όπως έκαναν οι πρόγονοί μας. Είναι μια Έκθεση ρούχων που στις ραφές τους αποτυπώνονται με κάποιον τρόπο τα βήματα της πορείας αυτών των γυναικών από την κόλαση του πολέμου, των ακραίων θρησκόληπτων, του θανάτου και της πείνας προς μια νέα ασφαλή πατρίδα και ένα μέλλον με αξιοπρέπεια».

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του προέδρου του Διοικητή της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων, Δημήτρη Ρέμμου, του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ, Σωκράτη Μποζούδη, της προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ανθής Χατζηφραντζή, των δημοτικών συμβούλων Μάκη Παπαδόπουλου και Άρη Βέρρου, πολλών Καβαλιωτών και εκπροσώπων τοπικών Αρχών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …