Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Διεκδικεί αποζημιώσεις για τους καπνοπαραγωγούς της Ξάνθης η «Ένωση»

Διεκδικεί αποζημιώσεις για τους καπνοπαραγωγούς της Ξάνθης η «Ένωση»

0

Μέσω του βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μπουρχάν Μπαράν τέθηκε η ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού ως αναφορά στη Βουλή

 

Σε συνέχεια της παρέμβασης της Καπνικής η οποία, μέσω του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, κατατέθηκε αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντά, ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μπουρχάν Μπαράν κατέθεσε την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ξάνθης «Η Ένωση» όσον αφορά στο κρίσιμο ζήτημα των αποζημιώσεων των καπνοπαραγωγών.

Το ντόμινο των αντιδράσεων ξεκίνησε όταν δημοσιοποιήθηκε η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να περιληφθεί στη νέα δέσμη των κρατικών ενισχύσεων για τον καπνό, μόνο μια περιφερειακή ενότητα της χώρας. Στην ανακοίνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ξάνθης «Η Ένωση» τονίζεται ότι η έντονη δυσαρέσκεια καθώς «είναι αδιανόητο να περιλαμβάνονται μόνο οι καπνοπαραγωγοί της Π.Ε. Ροδόπης, που δικαίως περιλαμβάνονται, αλλά εξαιρούνται οι παραγωγοί της Π.Ε. Ξάνθης που αποδεδειγμένα θα έχουν μειωμένο εισόδημα ως αποτέλεσμα της μειωμένης παραγωγής, που αναμένεται να αγγίξει το 40%».

Ο Συνεταιρισμός υπογραμμίζει μέσω της ανακοίνωσης του ότι «επιθυμεί να γίνουν σεβαστά όσα συζητήθηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριο Γεώργιο Γεωργαντά, όπως και κατά τη δια ζώσης συνάντησή τους με τον Υφυπουργό κύριο Γεώργιο Στύλιο την 31/1/2023».

Ο κ. Μπαράν καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να στηριχθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά το οικογενειακό εισόδημα των καλλιεργητών καπνού στην Π.Ε. Ξάνθης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση κρατικών αγροτικών ενισχύσεων λόγω πολέμου Ουκρανίας προτείνει η Κομισιόν

Κατά την τελευταία σύνοδό του, που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαρτίου 2024, το Ευρωπα…