Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Απολογισμός και σχέδια με δυναμική στην πίτα του ΤΕΕ Θράκης

Απολογισμός και σχέδια με δυναμική στην πίτα του ΤΕΕ Θράκης

0

Παρουσιάστηκαν τα θέματα του διαχειρίστηκε η Διοικούσα Επιτροπή και επιμέρους πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για τη νέα χρονιά

 Παρουσία πλήθους μηχανικών, εκπροσώπων αρχών και φορέων, η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, στο Νομαρχείο Έβρου, για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια αναβολής λόγω πανδημίας.

Στην καθιερωμένη ομιλία ο Προέδρος Δημήτριος Λουρίκας εξέφρασε τη χαρά του που μετά από τρία χρόνια, «μπορούμε και τα ξαναλέμε, έχοντας περάσει μια πρωτοφανή παγκόσμια υγειονομική κρίση που επηρέασε τις ζωές μας, σε όλες τις εκφάνσεις της. Από την υγεία και την οικονομία, μέχρι την καθημερινότητα μας».

Αναφέρθηκε συνοπτικά στα σημαντικά θέματα που διαχειρίστηκε και κατάφερε, το ΤΕΕ Θράκης, να δώσει λύσεις προς όφελος των συναδέλφων και της τοπικής κοινωνίας, όπως:

-Για το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, «όπου αρχικά με επιστολές διαμαρτυρηθήκαμε εντόνως προς τον αρμόδιο Υπουργό και φτάνοντας μέχρι το γραφείο του κ. εισαγγελέα καταγγείλαμε όλη την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι συνάδελφοι από την προβληματική λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Στη συνέχεια με βάση τα αποτελέσματα ερωτηματολογίου το οποίο συντάχθηκε από την Μόνιμη Επιτροπή Ενέργειας, Φυσικών Πόρων, Κοινωνικής & Περιβαλλοντικής Βιωσιμότητας και απαντήθηκε από τους συναδέλφους, καταθέσαμε τις προτάσεις μας οι οποίες και ενσωματώθηκαν στο νέο πρόγραμμα».

-Τη δημιουργία νέας, φρέσκιας και σύγχρονης ιστοσελίδας. Εργαλείο επαφής και ενημέρωσης κυρίως με τους συναδέλφους και τα προβλήματά τους, αλλά παράλληλα και με τον κάθε ενεργό πολίτη που αναφέρει αλλά και ψάχνει να βρει λύση σε προβλήματα κοινού ενδιαφέροντος.

-Τη συνεργασία Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και ΤΕΕ Θράκης με την παραχώρηση, στο κτίριο ΣΕΦΚΙΕΤ στην Ξάνθη (πρώην κτίριο οικοδομικής), χώρου για τη στέγαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης λύνοντας από την μία πλευρά ένα χρόνιο πρόβλημα στέγασης, δημιουργώντας παράλληλα τις κατάλληλες συνθήκες για την αναζήτηση κοινών έργων, δράσεων και σύνδεσης του ακαδημαϊκού έργου με την τοπική κοινωνία.

-Την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη νομοθετική ρύθμιση ενός σοβαρού θέματος που αφορά στην ανάγκη τροποποίησης συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου  4495/2017 για την τακτοποίηση  αυθαιρέτων στην παλιά πόλη της Ξάνθης.

Αντιλαμβανόμενοι το πρόβλημα με τις ΥΔΟΜ (Υπηρεσίες Δόμησης) «προβήκαμε στη σύσταση επιτροπής παρακολούθησης της λειτουργίας των Υπηρεσιών Δόμησης που εδρεύουν στη Θράκη. Η υποστελέχωση των ΥΔΟΜ (και πολλών τεχνικών υπηρεσιών), η έλλειψη υποδομών, εργαλείων και πόρων είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά. Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορούμε να αγνοούμε το πρόβλημα. Η καλή λειτουργία των ΥΔΟΜ είναι προϋπόθεση της καλής λειτουργίας του Κράτους και εφαλτήριο ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας για ολόκληρη την οικονομία και τη χώρα», όπως είπε.

Επίσης έγινε αναφορά στην πρωτοβουλία που ανέλαβε το επιμελητήριο αμέσως μετά την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη το ιστορικό κτίριο του Γηροκομείου Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη, επικοινωνώντας με τον Παναγιώτατο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κκ Βαρθολομαίο, στον οποίο εκφράσθηκε αφενός η θλίψη όλων για το μεγάλο πλήγμα και αφετέρου η δυνατότητα παροχής τεχνικής βοήθειας όπου αυτή θα είναι δυνατή, τόσο για το πληγέν κτίριο όσο και για οποιοδήποτε άλλο πατριαρχικό κτίσμα χρειαστεί.

Τονίσθηκε η σύσταση Ομάδων Εργασίας με αντικείμενα:

  • την Χωροθέτηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, γεωθερμικά πεδία κτλ) στο χώρο της Θράκης,
  • τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (Τ.Π.Σ.),
  • τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.),
  • τα Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.),

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…