Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Απεργούν την Παρασκευή 10/2 οι οδοντίατροι

Απεργούν την Παρασκευή 10/2 οι οδοντίατροι

0

Κινητοποίηση από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία με διεκδικήσεις για το ασφαλιστικό και την αύξηση του επιδόματος μητρότητας

Ο Ανδρέας Πανταζόπουλος εξηγεί στο «Ε» ότι προτεραιότητα των οδοντιάτρων είναι η σταθερή και υψηλή οδοντιατρική περίθαλψη

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία καλεί σε Πανοδοντιατρική Απεργία και σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας( Οδός Σταδίου) στις 11:30 πμ.

Τα αιτήματα:

-Ασφαλιστικό: Εξίσωση των Συντάξεων των Υγειονομικών με των λοιπών Επιστημόνων!

-Αύξηση του επιδόματος Μητρότητας στις Μισθωτές Αυτοαπασχολούμενες Μητέρες!

-Να επικρατήσουν το δίκιο και η λογική

-Να αποκατασταθεί η κοινωνική αδικία

«Τα αποθεματικά μας εξανεμίστηκαν-Διεκδικούμε αύξηση του επιδόματος στις γυναίκες-μητέρες-υγειονομικούς»
Ανδρέας Πανταζόπουλος
Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

Επίκαιρο το ζήτημα του Ασφαλιστικού:«Λεηλάτηση» αποθεμάτων των υγειονομικών

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Ανδρέας Πανταζόπουλος, επισημαίνει στο ‘’Ε’’: «Ένα από τα κυριότερα θέματα που μας απασχολούν μεταξύ άλλων είναι το Ασφαλιστικό. Αρχικά, υπήρχε μόνο ένα ταμείο, αυτό των υγειονομικών, ωστόσο μετά την συνένωση των ταμείων επήλθε η ‘’λεηλάτηση’’των αποθεμάτων του, μιας και χρησιμοποιήσαμε σημαντικό μέρος των αποθεμάτων με σκοπό να στηρίξουμε άλλα ταμεία που το είχαν ανάγκη. Αυτό, αναπόφευκτα είχε ως αποτέλεσμα να μείνουμε χωρίς αποθεματικά. Επιπλέον, απαξιωθήκαμε αναφορικά και με την σύνταξη, όπως και με την περίθαλψη, αφού ερχόμαστε αντιμέτωποι με την απάλειψη του Κλάδου Μονοσυνταξιούχων. Σήμερα εντασσόμαστε στον ΕΦΚΑ κι ενώ πληρώνουμε τις ίδιες εισφορές με τους υπόλοιπους, παρόλα αυτά η σύνταξή μας ‘’κυμαίνεται’’ στο κατώτερο επίπεδο των 800 ευρώ περίπου».

Απαραίτητη η αύξηση του επιδόματος μητρότητας

Αναφορικά με το επίδομα Μητρότητας στις Μισθωτές Αυτοαπασχολούμενες Μητέρες και το αίτημα για την αύξησή του, ο κ. Αν. Πανταζόπουλος, προσθέτει:  «Αρχικά, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια σημαντικά πράγματα τονίζοντας πως το ταμείο μας είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, δηλαδή στηρίζεται μόνο στις εισφορές των υγειονομικών. Όσον αφορά τις γυναίκες-υγειονομικούς το επίδομα για τις μητέρες ‘’αγγίζει’’ κατά προσέγγιση τα 200 ευρώ. Συνεπώς, αντιλαμβάνεται κάποιος πως το ποσό είναι πολύ χαμηλό και γι’ αυτό ακριβώς ζητάμε την άμεση αύξησή του».

Αν.Πανταζόπουλος:«Βλέπουμε πολλά ταλαιπωρημένα στόματα, δυστυχώς όταν το πρόβλημα έχει πια διογκωθεί»

Ο κ. Πανταζόπουλος, παρουσιάζοντας την κατάσταση στα οδοντιατρεία αναφέρει: «Σήμερα όλο και λιγότερος κόσμος επισκέπτεται τα οδοντιατρεία και για να το πούμε μία φράση, κάποιος έρχεται μόνο για τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή όταν το πρόβλημα έχει διογκωθεί. Αν και εμείς από την πλευράς μας οργανώνουμε και προγράμματα πρόληψης, παρόλα αυτά δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη ευαισθητοποίηση. Δυστυχώς βλέπουμε πολλά ταλαιπωρημένα στόματα, αφού συναντάμε περιπτώσεις κατά τις οποίες το πρόβλημα έχει πια διογκωθεί»

Οδοντιατρική περίθαλψη προσβάσιμη σε Όλους

Καταληκτικά, ο κ. Πανταζόπουλος, υπογραμμίζει:«Σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε από την πλευρά μας να εξασφαλίσουμε σταθερή και υψηλή την παροχή της οδοντιατρικής περίθαλψης με απώτερη επιδίωξη να είναι προσβάσιμη σε όλους».

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…