Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Απάντηση Ασκαρίδη για συναυλία τράπερ FY: «Τον ζητάει η νεολαία»

Απάντηση Ασκαρίδη για συναυλία τράπερ FY: «Τον ζητάει η νεολαία»

0

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση– Ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Να αντιληφθούμε όλοι μας την μεγάλη ευθύνη που φέρουμε για την ποιότητα των θεαμάτων που προσφέρουμε στους πολίτες της πόλης μας»

 

200.000 ευρώ και άνω το καρναβάλι του 2023 – 23.000 ευρώ για πυροτεχνήματα

 

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ματαίωσης της συναυλίας του τράπερ FY ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης Ηλίας Ασκαρίδης. Όπως ανέφερε στο «Ε» ο ίδιος απευθύνθηκε στην εταιρεία που τον εκπροσωπεί ζητώντας να μην ειπωθούν κάποια τραγούδια με υβριστικό περιεχόμενο και αναμένει απάντηση αν το αίτημα θα γίνει αποδεκτό ή όχι. Σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό το αίτημα θα ματαιωθεί η συναυλία.

Ο ίδιος ωστόσο υποστηρίζει  την επιλογή του που όπως λέει ήταν αίτημα της νεολαίας: «Η νεολαία τον ζητάει», είπε χαρακτηριστικά.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την συναυλία του τράπερ FY – Ανακοίνωση της Μητρόπολης

Όπως είναι γνωστό ο κ. Ασκαρίδης δέχθηκε πολλές επικρίσεις από την αντιπολίτευση του δήμου Ξάνθης. Για την επιλογή του συγκεκριμένου καλλιτέχνη.  Πρώτα από την Λαϊκή Συσπείρωση και στην συνέχεια από τη σύμπραξη των «4», Μελισσόπουλο, Λύρατζη, Χατζηθεοδώρου, Παπαδόπουλο που ζητούν την ματαίωση της συναυλίας υποστηρίζοντας πως: « Δεν είναι δυνατόν ένας θεσμός όπως οι ΘΛΕ να προάγουν μέσω του εν λόγω trapper, την υποβάθμιση της γυναίκας με ακατανόμαστες εκφράσεις. Το ακόμη πιο εξωφρενικό είναι η επιλογή από το Κέντρο Πολιτισμού της συγκεκριμένης ημέρας, Παρασκευή 24-2-2023,  όπου  είθισται να δίνεται αργία στα σχολεία προκειμένου να παρακολουθήσουν οι μαθητές τις εκδηλώσεις». Η επιστολή εκτός από τον Δήμαρχο Ξάνθης κοινοποιήθηκε και στον Μητροπολίτη Ξάνθης.

Ως εκ τούτου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από την Μητρόπολη Ξάνθης: «Αποτελεί πάγια θέση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης, ότι οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές, οι οποίες πραγματοποιούνται την περίοδο του Τριωδίου,  πρέπει να υπηρετούν τον σκοπό τους. Πρωτίστως να διατηρούν τον λαογραφικό τους χαρακτήρα, να είναι όντως πολιτιστικές και να μη προσβάλουν και ευτελίζουν τα όσια και ιερά του λαού μας αλλά και την ανθρώπινη ύπαρξη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αντιληφθούμε όλοι μας την μεγάλη ευθύνη που φέρουμε για την ποιότητα των θεαμάτων που προσφέρουμε στους πολίτες της πόλης μας, ιδιαίτερα για τα πρότυπα που προβάλλουμε στα παιδιά μας, με τον μανδύα της διασκέδασης, χωρίς ίχνος παιδαγωγικού χαρακτήρα, ώστε να μην υποκριτικά αναρωτιόμαστε αργότερα γιατί η κοινωνία μας τελεί υπό διαρκή διάβρωση».

Η. Ασκαρίδης: «Ακούσαμε την νεολαία που ζητάει τον τράπερ FY»

Σε ερώτησή μας αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής των καλλιτεχνών που θα στελεχώσουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς τη διαδικασία που ακολουθείται ο κ. Ασκαρίδης επεσήμανε: «Έχουμε πολλές προτάσεις. Αφουγκραζόμαστε τον παλμό της νεολαίας και θέλουμε να συμβαδίζουμε. Το ίδιο κάναμε και με τον συγκριμένο καλλιτέχνη. Ακούσαμε την νεολαίο που τον ζητάει. Στη συνέχεια ερχόμαστε σε επαφή με τις εταιρείες που τους εκπροσωπούν και αν συμφωνήσουμε στον χρόνο και στην τιμή τους εντάσσουμε στο πρόγραμμα. Επειδή υπήρξαν αντιδράσεις επικοινωνήσαμε με την εταιρεία που εκπροσωπεί τον τράπερ FY και ζητήσαμε να μην πει κάποια τραγούδια. Περιμένουμε απάντηση. Σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό το αίτημα μας μπορεί να ματαιώσουμε την συναυλία».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αλλά και του Μητροπολίτη ο κ. Ασκαρίδης περιορίστηκε να δηλώσει: «Κάνουν αντιπολίτευση. Ο Μητροπολίτης δεν είπε κάτι κακό».

«Ο κόσμος θέλει φίρμες»

Απαντώντας σ’ όσους τον επέκριναν ότι δεν επίλεξε τοπικά σχήματα και σκορπάει τα λεφτά σε αμφιλεγόμενους καλλιτέχνες ο κ. Ασκαρίδης απάντησε: «Είναι λάθος ότι δεν έχουμε στο πρόγραμμα τοπικά σχήματα. Έχουμε την «Μπάντα Τέτοια» το σχήμα «Κουλτούρα» και τον Trouf. Όλοι είναι Ξανθιώτες. Δεν μπορούμε όμως να έχουμε μόνο τοπικά σχήματα. Ο κόσμος ζητάει φίρμες. Ζητάει αναγνωρίσιμους. Τα ίδια λέγανε και για το πρόγραμμα των Χριστουγέννων για την συναυλία Άσπα και Kings  αλλά πρώτη φορά είχε τόσο κόσμο στην πλατεία. Αυτό που θέλουμε και θεωρώ ότι έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε είναι να αναβαθμίσουμε τον θεσμό. Αυτό προσπαθούμε».

200.000 ευρώ και άνω το καρναβάλι του 2023 – 23.000 ευρώ για πυροτεχνήματα

Τέλος ο κ. Ασκαρίδης εκτίμησε ότι όλη η διοργάνωση θα κοστίσει πάνω από 200.000 ευρώ.

Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με αυτά που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια: Η συναυλία της Λένας Ζευγαρά έχει κόστος 26.040 ευρώ, τα πυροτεχνήματα 23.300 ευρώ, η προμήθεια ενός άρματος με διάκοσμο 29.946 ευρώ, ηχητικά και φωτιστικά 89.280, εκτυπώσεις εντύπων 19.930 ευρώ, συναυλία «Μπρατίμια», 4960 ευρώ. Το κόστος της συναυλίας του FY δεν έχει αναρτηθεί.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…