Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αιχμηρή παρέμβαση του νομικού συμβούλου της ΔΕΥΑΞ για τα «απόνερα» του διαγωνισμού Αναβάθμισης Υποδομών Δικτύου Ύδρευσης

Αιχμηρή παρέμβαση του νομικού συμβούλου της ΔΕΥΑΞ για τα «απόνερα» του διαγωνισμού Αναβάθμισης Υποδομών Δικτύου Ύδρευσης

0

Ενημερώνει ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έκανε δεκτή την προσφυγή της Επιχείρησης και το έργο των 5 εκ. ευρώ βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση

 Ασκεί σκληρή κριτική για υπαινιγμούς και εκφοβισμούς, που έθεσαν τους υπαλλήλους στο «κάδρο» των ευθυνών

Στη θετική νομική εξέλιξη που είχε ο διαγωνισμός για την Αναβάθμιση Υποδομών Δικτύου Ύδρευσης – στον έλεγχο διαρροών Ύδρευσης Δήμου Ξάνθης, σε συνδυασμό με σχόλια και ψιθύρους που προηγήθηκαν, αναφέρεται ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΞ (Δικηγορική εταιρεία Στέργιου Γιαλάογλου), παρουσιάζοντας αφενός τα γεγονότα προς ενημέρωση των δημοτών και καταδεικνύοντας τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στη λειτουργία δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών οι επιπόλαιοι χειρισμοί, και οι σκοπιμότητες, βέβαια, στο δημόσιο λόγο.

Εξηγώντας τη σειρά των γεγονότων ο νομικός σύμβουλος αναφέρεται στο διεθνή διαγωνισμό που αφορά στην Αναβάθμιση Υποδομών Δικτύου Ύδρευσης – στον έλεγχο διαρροών Ύδρευσης Δήμου Ξάνθης, προϋπολογισμού πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) ευρώ και την απόφαση  του Ζ’ Κλιμακίου Ελεγκτικού Συνεδρίου που ασκώντας προσυμβατικό έλεγχο, έκρινε ότι κωλύεται η υπογραφή για τρεις συγκεκριμένους τυπικούς λόγους.

Σχετικά με την εξέλιξη του θέματος η ανακοίνωση αναφέρει: «ο πρόεδρος του Δ.Σ, εμπιστευόμενος τα στελέχη της επιχείρησης που εκτέλεσαν άψογα τον διαγωνισμό, αποδέχθηκε την εισήγηση του Νομικού Συμβούλου για προσφυγή στο αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Όλα τα υπόλοιπα ανεξαιρέτως, μέλη του Δ.Σ., άλλα διατυπώνοντας επιφύλαξη για την επάρκεια των στελεχών της επιχείρησης και την νομιμότητα της διαδικασίας, και άλλα δια της συστηματικής απουσίας τους, έθεσαν εμπόδια στην υποστήριξη των θέσεων της επιχείρησης, ενώ υπήρξαν σκόπιμες διαρροές ακόμη και εμπιστευτικών εγγράφων στον Τύπο στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας ασφυκτικός κλοιός υποψιών και ψιθύρων για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, για φωτογραφικό διαγωνισμό και άλλα χαρωπά, αλλά τελείως αβάσιμα.

Τελικά το Ζ’ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου διά της υπ’ αριθ. 1856/2022 απόφασης του, έκανε δεκτή την προσφυγή της επιχείρησης, δικαιώνοντας τόσο τις προσπάθειες των στελεχών της Επιχείρησης που έφεραν σε πέρας έναν δύσκολο διεθνή διαγωνισμό, όσο και την νομική θέση της Επιχείρησης, καθώς έγιναν αποδεκτοί όλοι οι ισχυρισμοί της Επιχείρησης.

Θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης, το έργο θα γίνει και οι Ξανθιώτες θα απολαύσουν τις ωφέλειες αυτής της επένδυσης άμεσα. Ο κίνδυνος να καθυστερήσει το έργο ή ενδεχομένως να χαθεί, απετράπη χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των στελεχών της Επιχείρησης και της Επιτροπής Διαγωνισμού, στα οποία πίστεψε όπως αποδείχτηκε από τις εξελίξεις, μόνο ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Φυλακή δεν θα πάει κανείς, γιατί όλα τα στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης, έχουν επίγνωση της θέσης και της ευθύνης τους. Το έργο θα γίνει. Οι διαρρέοντες τους υπαινιγμούς και τα κουτσομπολιά θα βολευτούν με την ανωνυμία τους και την συστηματική απουσία τους από τις συνεδριάσεις ενός κορυφαίου οργάνου μιας δημοτικής επιχείρησης που διαχειρίζεται δημόσιο αγαθό.

Το μόνο που θα μείνει είναι άσκοπα, θορυβώδη αλλά ανούσια και ανακριβή δημοσιεύματα, τα οποία γίνονται επειδή κάποιοι χρησιμοποιούν τον Τύπο, ως ανεμιστήρα, για να σπιλώνουν ονόματα και συνειδήσεις.

Τα στελέχη και ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑ Ξάνθης δεν ανήκουν σε παρατάξεις, ούτε εξαρτώνται από πρόσωπα της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης. Κάνουν την δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν άσχετα αν γίνονται δυσάρεστοι, αρκεί το ότι δικαιώνονται από τις εξελίξεις. Η ιστορία με τα δημοσιεύματα συνολικά, θα καταγράψει την θέση όλων, προς γνώση και συμμόρφωση.

Είναι πολύ άδικο να μην διασταυρώνεται μια είδηση, μια φήμη, που εκπορεύεται από ημιμαθείς, άσχετους και εγκάθετους, πριν επιχειρηθεί να διαμορφωθεί η κοινή γνώμη με μια λανθασμένη άποψη.

Μια συγγνώμη προς όλους, όσους το όνομα τους διασύρθηκε αναίτια, είναι νομίζω, οφειλόμενη».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…