Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα 28 επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα από την ΑΜΙ στις εκθέσεις Detrop & Oenos 2023

28 επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα από την ΑΜΙ στις εκθέσεις Detrop & Oenos 2023

0

Παρουσιάστηκε ο γαστρονομικός πλούτος της Περιφέρειας

 

Τον γαστρονομικό πλούτο που αντιπροσωπεύουν η κουζίνα και τα αγροδιατροφικά προϊόντα  της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θέλησε να αναδείξει η Περιφέρεια ΑΜΘ ως τιμώμενη Περιφέρεια στις καταξιωμένες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών DETROP & OENOS που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 18 – 20 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ ήταν παρούσα στις εκθέσεις με τρεις καλαίσθητους χώρους, στο Golden Olive Expo σαλόνι ελιάς και ελαιολάδου και στα περίπτερα τροφίμων και οίνου – ποτών, και με 28 τοπικές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα που είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα τους και να πραγματοποιήσουν σημαντικές εμπορικές συναντήσεις και επαφές.

Αναφερόμενος στη γαστρονομική ταυτότητα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος τόνισε ότι αυτή διαμορφώθηκε από τη μακρά ιστορία της περιοχής, από το ρόλο της ως σταυροδρόμι για ανθρώπους και πολιτισμούς και από την πολιτιστική ποικιλομορφία της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής ΑΜΘ κ. Βασίλης Δελησταμάτης από την πλευρά του, στη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Ολυμπιακό έτος Ελαιολάδου 2024» δήλωσε τη συμμετοχή και τη στήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ στο ταξίδι για το «Ολυμπιακό ελαιόλαδο» που ξεκίνησε από τη φετινή DETROP και το σαλόνι ελαιολάδου.

Οι κ. Μέτιος και Δελησταμάτης από την πλευρά τους, μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Τάσο Τζήκα, επισκέφτηκαν και συνομίλησαν με όλους τους επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην αποστολή της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…