Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Υψηλές προσδοκίες για τα κοιτάσματα της Κρήτης

Υψηλές προσδοκίες για τα κοιτάσματα της Κρήτης

0

Ολοκληρώνονται οι έρευνες – Γεωτρύπανα το 2025

Κοντά στην ολοκλήρωση βρίσκονται οι σεισμικές έρευνες που διενεργούν οι εταιρείες ExxonMobil και Helleniq Energy στην περιοχή της Κρήτης και ο πήχης των προσδοκιών από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης έχει ήδη μπει πολύ ψηλά. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι προσδοκίες για τα κοιτάσματα της Κρήτης είναι πολύ υψηλές και εάν οι γεωτρήσεις επιβεβαιώσουν τα δεδομένα, τότε οι ποσότητες είναι ικανές να καλύψουν το ενεργειακό κενό που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, η Ευρώπη αναμένεται να έχει κενό της τάξης των 30 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως.

Βεβαίως, για να φτάσουμε εκεί υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος, υπό την έννοια ότι οι σεισμικές έρευνες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό αναμένεται να συμβεί το αργότερο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, χωρίς να αποκλείεται οι έρευνες να ολοκληρωθούν και νωρίτερα, στα τέλη Ιανουαρίου, αρχές του επόμενου μήνα. Θα ακολουθήσει η ερμηνεία των σεισμικών δεδομένων, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει νέος γύρος πιο πυκνών 3D σεισμικών καταγραφών, προτού η κοινοπραξία των ExxonMobil, Helleniq Energy αποφασίσει για τη διενέργεια γεώτρησης. Αυτό θα συμβεί, στην περίπτωση που οι σεισμικές έρευνες είναι θετικές, εντός του 2025.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Sunlight Group: Στην παραγωγή πρωτότυπης μπαταρίας 2ης ζωής

Στο ερευνητικό ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Battery2Life συμμετέχει η εταιρεία …