Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Βιβλιοπαρουσίαση: «Το Σύνδρομο του Μεσσία» του Ηλία Μωραΐτη

Βιβλιοπαρουσίαση: «Το Σύνδρομο του Μεσσία» του Ηλία Μωραΐτη

0

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο Nostos Café

Το Βιβλιοπωλείο Μικρή Άρκτος , το Βιβλιοπωλείο Πυργελή και οι εκδόσεις Πηγή, διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Ηλία Μωραΐτη με τίτλο «Το Σύνδρομο του Μεσσία» την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο Nostos Café.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, εκτός από τον συγγραφέα, οι Θανάσης Μουσόπουλος (φιλόλογος – συγγραφέας – ποιητής) και Δήμητρα Πυργελή (συγγραφέας). Αποσπάσματα από το βιβλίο θα αναγνώσει η Άννα Μουσμουλίδου (λογοθεραπεύτρια)

Παρουσίαση από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Ιωάννινα, αρχές δεκαετίας του ΄80. Την πόλη συγκλονίζουν οι φρικτές δολοφονίες τριών γυναικών. Ο ζωγράφος Άγγελος Αλεξάκης, έρμαιο της βαριάς ψυχικής νόσου που τον βασανίζει, παλεύει µε το άρρωστο µυαλό του, πασχίζοντας να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέμα. Όμως, η παραληρηματική ζωή του θα οδηγηθεί σε ακόμα πιο σκοτεινές ατραπούς, όταν θα µπει στο στόχαστρο της αστυνομίας ως ο βασικός ύποπτος για τα τρία εγκλήματα. Ο Άγγελος είναι πλέον αναγκασμένος να ανακαλύψει µόνος του την αλήθεια, αποδεικνύοντας σε όλους, και κυρίως στον ίδιο του τον εαυτό, πως είναι αθώος. Σύµµαχός του σε αυτή τη σκληρή µάχη στέκεται ο διακεκριμένος ψυχίατρος δόκτορας Λεβύ. Ταυτόχρονα, αινιγματικά πρόσωπα εισβάλλουν στη ζωή του Άγγελου. Καχύποπτοι αστυνοµικοί, ένας ντετέκτιβ µε σκοτεινό παρελθόν, µια µμυστηριώδης φοιτήτρια ιατρικής, ένας εκκεντρικός συλλέκτης έργων Τέχνης και µια φιλόδοξη ιδιοκτήτρια γκαλερί, µετατρέπουν την προσπάθεια του Άγγελου για την αποκάλυψη της αλήθειας σε δυσεπίλυτο γρίφο. Σ’ έναν γρίφο στον οποίο η μαρτυρική ζωή του ψυχικά άρρωστου ανθρώπου, ο έρωτας, το πάθος για την Τέχνη, τα αρχέγονα ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης, η αιώνια πάλη του καλού µε το κακό, καθώς και η λυτρωτική δύναμη της αληθινής αγάπης καθορίζουν τους ήρωες του έργου, συνθέτοντας ένα πολυδιάστατο και βαθύ ψυχολογικό θρίλερ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ψηφιδωτά λάμποντα!

«…είχε στα μάτια ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης, εκείνου του πέλαγου τον καημό σαν ήβρε…