Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Τον Φεβρουάριο 2023 ξεκινά νέος κύκλος Προγράμματος Γνωσιακής Θεραπείας

Τον Φεβρουάριο 2023 ξεκινά νέος κύκλος Προγράμματος Γνωσιακής Θεραπείας

0

Το ομαδικό πρόγραμμα που θα διδάξει η Σοφία Μεσσάρη, απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν να διαχειρίζονται καλύτερα το στρες στη ζωή τους

Τον Φεβρουάριο 2023 ξεκινά νέος κύκλος Προγράμματος Γνωσιακής Θεραπείας βασισμένης στην Ενσυνειδητότητα (Mindfulness-Based Cognitive Therapy, MBCT). Το πρόγραμμα θα διδαχτεί online. Θα το διδάξει η Σοφία Μεσσάρη, Κλινική Ψυχολόγος, Συστημική Θεραπεύτρια & Πιστοποιημένη Δασκάλα προγραμμάτων Mindfulness από το Πανεπιστήμιο Bangor της Μ. Βρετανίας.

Το εντατικό βιωματικό ομαδικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν να διαχειρίζονται καλύτερα το στρες στη ζωή τους και να καλλιεργήσουν ισορροπημένες σχέσεις με τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Αποτελεί επίσης την βάση της επίσημης πιστοποίησης στο Mindfulness για επαγγελματίες που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν στη δουλειά τους ή να συνεχίσουν με περαιτέρω εκπαίδευση για να γίνουν δάσκαλοι Mindfulness. Η ολοκλήρωση του προγράμματος των 8 βδομάδων είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στην εκπαίδευση δασκάλων.

Το Mindfulness είναι ένας τρόπος προσέγγισης της εμπειρίας και της ζωής γενικότερα που βασίζεται στην επικέντρωση στο παρόν, την παρατήρηση χωρίς επίκριση και την αποδοχή. Βοηθά τον συμμετέχοντα να βγαίνει από τον αυτόματο πιλότο και να είναι παρών στη ζωή, να συνδέεται ουσιαστικά με τον εαυτό του και τους άλλους. Ταυτόχρονα αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη διαχείριση του στρες και των δυσκολιών της ζωής με νηφαλιότητα και σύνεση.

Τα προγράμματα Mindfulness είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα και καταξιωμένα παγκοσμίως για την αποτελεσματικότητα τους:

  • στην αντιμετώπιση του στρες, άγχους και κατάθλιψης
  • στην βελτίωση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας
  • στην αύξηση της συγκέντρωσης, της προσοχής και πνευματικής διαύγειας
  • στην ενίσχυση της συναισθηματικής μας ισορροπίας και της ψυχικής μας ανθεκτικότητας

Τα προγράμματα εφαρμόζονται σε νοσοκομεία, κέντρα ψυχικής υγείας, σχολεία, πανεπιστήμια και μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως.

Το κόστος συμμετοχής είναι 300 Ευρώ και συμπεριλαμβάνει τις 10 ομαδικές συναντήσεις, εγχειρίδιο και ηχητικά αρχεία με πρακτικές για άσκηση στο σπίτι.

Για την Πολιτική Πληρωμών και Ακυρώσεων μπορείτε να ενημερωθείτε από την Σοφία Μεσσάρη και στην ιστοσελίδα www.ptks.gr στην ενότητα Πρόγραμμα Διαχείρισης του Στρες με Ενσυνειδητότητα.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.ptks.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπαρουσίαση: «Για μια ελευθεριακή δικαιοσύνη. Για μια δικαιοσύνη ενάντια στην Κυριαρχία και το Κράτος» στην Ξάνθη

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στον χώρο του Χanadu Το Σάββατο 30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η παρο…